Yüzme, koşu ya da bisiklet değil: Uzmanlara göre en iyi egzersiz buymuş

Kalp Sağlığı İçin Dans Etmek Diğer Egzersizlerden Daha Etkili

Son araştırmalara göre dans etmek, koşu, yüzme ve bisiklet gibi geleneksel egzersizlerden daha etkili olabilir. Kardiyovasküler hastalıklar konusunda uzmanlaşmış doktorlar, dansın kalp fonksiyonlarını güçlendirdiğine ve kolesterol dengesini olumlu yönde etkilediğine dikkat çekiyor.

Doktor Dwayne Schmidt, kalbin düzenli egzersizle diğer kaslar gibi güçlendiğini belirtirken, dansın eğlenceli olması sebebiyle egzersizin devamlılığını sağladığını açıklıyor. Schmidt, “Günde 20-30 dakikalık aerobik egzersiz, kalp sağlığınızı önemli ölçüde iyileştirebilir” diyor.

Yalnızca Yarım Saatlik Dans Yeterli Olabilir

Uzmanlara göre dans, hem fiziksel hem de zihinsel sağlık açısından önemli faydalar sunmaktadır. Yalnızca yarım saatlik dans, orta tempolu koşudan daha fazla kalori yakabilir ve kolesterol seviyeleri üzerinde olumlu etkiler yaratabilir. Özellikle kötü kolesterol olan LDL seviyelerini düşürürken, iyi kolesterol HDL’yi artırabilir.

Verilere göre, haftada en az 150 dakika fiziksel aktivite önerilmektedir, dans ise bu süreyi keyifli bir şekilde geçirmek için etkili bir seçenek olabilir. Ayrıca dans etmek, mutluluk hormonları olan dopamin ve endorfinin salgılanmasını artırarak ruh halini iyileştirebilir. Ayrıca spor salonuna ihtiyaç duymadan hemen her yerde yapılabilecek bir aktivitedir.

Related Posts

El, Ayak ve Ağız Hastalığı Aile İçinde Yayılabilir!

El, ayak ve ağız hastalıklarının aile içinde hızla yayılabileceğine dikkat çeken uzmanlar, ebeveynlere uyarılarda bulundu. 

Uzmanlardan “anoreksiya” uyarısı: Sosyal medya bağımlılığı ve popülerlik albenisi, gençleri sürüklüyor

Uzmanlardan “anoreksiya” uyarısı: Sosyal medya bağımlılığı ve popülerlik albenisi, gençleri sürüklüyor

Hem şekerli hem faydalı: Dondurmanın şaşırtıcı etkisi

Yaz aylarının vazgeçilmezi olan dondurma, serinletici tadıyla küçük büyük herkesin favori lezzetleri arasında yer alıyor. Ancak bu tatlı kaçamağın sağlık üzerindeki etkileri, yıllardır tartışma konusu. “Şekerli olduğu için zararlı” düşüncesi olsa da uzmanlar tersini söylüyor.

Fibromiyalji ile Yaşam Nasıl Olmalı ? 

Uzmanlar, 12 Mayıs Fibromiyalji Farkındalık Günü’nde, görünmeyen ağrıların yaşam kalitesine olan etkisine dikkat çekiyor.

İstanbul’daki gıdalarda yüksek pestisit çıkması ne anlama geliyor?

Greenpeace Türkiye’nin bu yıl yayımladığı “Pestisitler ve Çocuklar” raporuna göre, İstanbul’da satılan 14 farklı sebze ve meyvede sağlığı tehdit edebilecek düzeyde pestisit kalıntısı tespit edildi.

Sayı 4 milyonun üzerinde: ‘Sessiz sessiz’ ölüyorlar

Uzmanlar, medyanın kronik solunum yolu hastalıklarına yeterince dikkat çekmediğini vurgularken, bu hastalıkların küresel düzeyde en ölümcül üçüncü neden olduğuna dikkat çekiyor. Astım ve KOAH, her yıl toplamda 4,1 milyon kişinin hayatına mal oluyor.