Ukrayna ve Rusya’nın barış görüşmeleri Çırağan’da gerçekleşecek

Ukrayna ile Rusya Arasındaki Savaşın Sonu İstanbul’da Müzakerelerle mi Geliyor?

Ukrayna ve Rusya arasındaki yıllardır devam eden savaşın sona ermesi için yapılan müzakerelerin bir ayağı İstanbul’da gerçekleşiyor. Rusya-Ukrayna tarafları, yarın müzakerelerin ikinci turu için tekrar İstanbul’da bir araya gelecek.

Bu görüşmelere dair bilgi veren bir Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, yarın saat 13.00’te Çırağan Sarayı’nda yapılması planlanan Ukrayna-Rusya görüşmeleriyle ilgili önemli detayları paylaştı.

İstanbul’da Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde 16 Mayıs’ta gerçekleşen ilk turun ardından ikinci tur müzakerelerde, Rusya heyetine Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in danışmanı Vladimir Medinski; Ukrayna heyetine ise Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov başkanlık edecek.

SAVAŞ DEVAM EDİYOR MU?

Ukrayna, yarın İstanbul’da yapılacak barış müzakereleri öncesinde Rusya’ya sert bir dron saldırısı düzenledi. Ukrayna medyasına yansıyan haberlere göre, Ukrayna Gizli Servisi, “Şu anda Ukrayna Güvenlik Servisi, Rus topraklarında düşman bombardıman uçaklarını yok etmek için büyük çaplı bir özel operasyon yürütüyor.” açıklamasında bulundu.

Related Posts

Kemal Anadol’un gazetemizdeki yazısı siyaset kulislerini hareketlendirdi: Yeni kurultay çıkış olabilir

CHP’de Özgür Özel’in genel başkan seçildiği kurultayların iptal edilmesine yönelik dava kulislerde tartışılmaya devam ediyor. Son olarak eski CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, gazetemizde dün yayımlanan yazısında önemli saptamalarda bulundu.

İBB’ye yönelik 5. dalga operasyonda yeni gelişme: Gözaltı kararı 49’a, gözaltı sayısı 38’e yükseldi!

İktidarın hedefindeki İBB’ye yönelik 5. dalga operasyonda gözaltı kararı verilenlerin sayısı 49’a, gözaltına alınanların sayısı ise 38’e yükseldi.

Son dakika… Dışişleri Bakanlığı’ndan açıklama: Görüşmeler olumsuz sonuçlanmadı

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Keçeli, Türkiye’nin ev sahipliğinde İstanbul’da düzenlenen Rusya ile Ukrayna arasındaki görüşmeler için “Olumsuz sonuçlanmadı” dedi.

İnternette tehlikeli akım… Sebebi şaşırttı

Sosyal medya platformu TikTok’ta ortaya çıkan “erkeklerde kirpik kesme akımı” dünya genelinde yankı uyandırdı. Daha maskülen bir görünüm elde etmek amacıyla makas veya tıraş makinesiyle kirpik kesen erkekler arasında hızla yayılan bu akım, İngiltere’nin önde gelen gazetelerinden The Times’a da konu oldu. Ancak uzmanlar, estetik kaygılarla popülerleşen bu trendin ciddi sağlık riskleri taşıdığı konusunda uyarıyor.

Düğün çıkışında tartıştığı yakınının başına vurduğu taşla öldürdü

Kağıthane’de, düğün salonundan çıkan 72 yaşındaki Mehmet Ginyol, aynı düğünden çıktığı ve alkollü olduğu öne sürülen Barış G. (32) tarafından başına taşla vurularak öldürüldü.

Son dakika… Rusya ve Ukrayna arasında İstanbul müzakereleri: Çırağan Sarayı’ndaki görüşmeler öncesi diplomasi trafiği

Ukrayna ve Rusya, 24 Şubat 2022’den bu yana devam eden savaşa çözüm bulmak için bir kez daha İstanbul’da bir araya gelecek. Ukrayna, dün Rusya’ya savaşın başından bu yana düzenlediği en kapsamlı saldırılardan biriyle 40’tan fazla Rus bombardıman uçağını imha etti. Rus tarafı, saldırıya karşılık vereceğini duyururken, Çırağan Sarayı’nda saat 13.00’te başlaması beklenen görüşmeler öncesi tansiyon yükseldi.