Tedavisi 3 ay sürdü! Hakkarili iktiyozis hastası Refik’ten haber var

İktiyozis Hastası Refik Töre’ye Yardım Eli Uzandı

Halk arasında ‘balık hastalığı’ olarak bilinen iktiyozis hastalığına yakalanan Refik Töre için Yüksekova Usta Öğreticiler Derneği Başkanı Rıfat Tüner, yardım çağrısında bulundu. Tüner’in sesine kulak veren hayırsever iş adamı İsmail Akar ise hemen harekete geçerek Töre’ye destek oldu. Van’dan Antalya’ya uçakla gönderilen Töre, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde Prof. Dr. Soner Uzun liderliğinde tedavi altına alındı.

İş adamı İsmail Akar, yapılan tedavinin olumlu sonuç verdiğini belirterek, “Refik Töre’nin durumuyla ilgili çağrımızı 3 ay önce yapmıştık. O zaman Refik kardeşimizin durumu beni derinden etkilemişti. Daha önce birçok hastaya yardım elimi uzattım. Refik Töre içinse hemen doktorlarla iletişime geçtik ve Antalya’ya sevk ettik. Burada gerekli tedavileri başlattık. Doktorlar, iktiyozis hastalığıyla ilgili çalışmalara başladılar. Yapılan tedavide yurt dışından getirtilen iğnelerin etkili olduğu görüldü. Bu iğnelerin fiyatı yüksek olmasına rağmen SGK ve Hakkari Valisi Ali Çelik’in destekleriyle tedavi süreci başarıyla ilerledi” dedi.

3 Ay Sonunda Taburcu Edildi

Akar, “Ancak iğnelerin maliyeti oldukça yüksekti. SGK’ın katkısının yanı sıra Hakkari Valisi Ali Çelik tarafından yapılan destekle iğneler temin edildi. Refik Töre, 3 aylık tedavi sürecinin ardından taburcu edildi ve Şemdinli’deki evinde kalan tedavilerine devam edecek. İğnelerin düzenli bir şekilde kullanılması halinde daha olumlu sonuçlar alacağımızı düşünüyorum” şeklinde konuştu.

 

Related Posts

Netanyahu ve New York’un Müslüman belediye başkan adayı Mamdani arasında tutuklama tartışması

New York Belediye Başkanı seçilirse kendisini Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) kararınca tutuklayabileceğini söyleyen Müslüman aday Zohran Mamdani’ye yanıt veren İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, “(New York’a) Oraya Başkan Trump ile beraber gideceğim” dedi.

Özgür Özel’den ‘soruşturma’ açıklaması: ‘Hiç olmazsa kendisini o Akın’a ezdirmemiş’

CHP lideri Özgür Özel, hakkında açılan soruşturmaya ilişkin “Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı çok iyi yapmış. Hiç olmazsa kendisini o Akın’a ezdirmemiş. Hakkımda bir tazminat davası açmış. Vaktiyle Hulusi Akar da açmıştı onu da kazandık” ifadelerini kullandı.

TSK’dan atılan Atatürkçü teğmenlere Genelkurmay’dan ‘yok artık’ dedirten yasak

Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ diyerek kılıç çattıkları gerekçesiyle TSK’dan ihraç edilen 5 teğmene Genelkurmay’dan yeni yasaklar gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde oğlunu evlendiren Gazi Üsteğmen Av. Serdar Öztürk, düğününe evladı gibi gördüğü 5 teğmeni de davet etti. Düğün öncesi davetli listesini isteyen Genelkurmay, ihraç edilen teğmenlerin düğüne katılmasını yasakladı.

Rusya: Harkiv ve Donetsk’te iki yerleşim birimini ele geçirdik

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna’nın Harkiv ve Donetsk bölgelerinde iki yerleşim birimini ele geçirdiklerini duyurdu.

Çanakalle’de orman alanında yangın

Çanakkale’de bozuk orman alanında çıkan yangına müdahale ediliyor.

Kore gazisi son yolculuğuna uğurlandı

Aydın’da yaşamını yitiren 95 yaşındaki Kore gazisi son yolculuğuna uğurlandı