Taşınmaz satışı ve miras paylaşımında noter ücretleri yükseliyor

Adalet Bakanlığı Yeni Düzenlemeyle Noterlik Ücretlerini Artırıyor

Adalet Bakanlığı tarafından yapılan yeni düzenlemeyle noterlik işlemlerine ilişkin ücretlerde önemli bir artış yaşanacak. Tapu sahipleri ve miras paylaşımı yapacak kişileri yakından ilgilendiren bu değişiklikler, 2025 yılından itibaren yürürlüğe girecek.

Resmi Gazete’de yayımlanan Noterlik Ücret Tarifesi’ne göre, birçok alanda %43,93’lük bir zam artışı gerçekleştirildi. Yeni tarifeler, taşınmaz satışları, miras paylaşımı ve diğer noterlik işlemleri gibi birçok alana etki edecek.

2025 Yılı Noterlik Ücret Tarifesi’ne göre, noterler gerçekleştirdikleri işlemlerden aldıkları harçların %30’u kadar noter ücreti talep edecek. Taşınmaz satışlarında noter ücreti, satış bedelinin binde biri olarak belirlenirken, miras paylaşımı ve diğer noterlik işlemleri için de yeni ücret tarifeleri belirlendi.

Yeni Ücret Tarifeleri Detayları

  • Taşınmaz satışlarında noter ücreti, satış bedelinin binde biri olacak ve 500 TL ile 4.000 TL arasında değişiklik gösterecek.
  • Miras paylaşımı işlemlerinde vasiyetname ve vakıf senedi düzenlemeleri için noterler 2.016,38 TL ücret talep edecek.
  • Diğer noterlik hizmetlerinde çeviri, karşılaştırma ve elektronik işlemler için de yeni ücretler belirlendi. Çeviri işlemleri için her sayfa için 505,81 TL ücret alınacak.
  • Elektronik ortamda yapılan işlemler için ayrıca veri tespiti ücretleri de güncellendi. 1 MB’a kadar olan işlemler için 27,27 TL, sonraki her 1 MB için ise 13,64 TL ek ücret uygulanacak.

Ayrıca, defter açılış onayları, tapu devirleri, miras tescil işlemleri için belirlenen sabit ücretler ve noterlerin daire dışı işlemleri için günlük yol ödeneği de yeniden düzenlendi. Bu değişikliklerle noterlik işlemlerinde önemli bir maliyet artışı bekleniyor.

Related Posts

Hollanda’da Rotterdam Erasmus Üniversitesi 3 İsrailli üniversiteyle işbirliğini dondurdu

Hollanda’nın Rotterdam Erasmus Üniversitesi (EUR), İsrail’deki 3 üniversiteyle kurumsal işbirliğini dondurduğunu açıkladı.Üniversite yönetiminden yapılan açıklamada, İsrailli Bar-Ilan, Kudüs İbrani ve Hayfa üniversiteleri ile değişim programlarının askıya alındığı ve yeni araştırma işbirliklerinin başlatılmayacağı bildirildi.

Gazze’de kan durmuyor: Ölü sayısı 54 bini aştı! (5 Haziran 2025)

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı’nın yazılı açıklamasında, İsrail’in devam eden saldırılarında yaşanan can kayıpları ve yaralanmalara dair güncel bilgiler aktarıldı. Son 24 saatte Gazze’deki hastanelere 70 cenaze ve 189 yaralı ulaştırıldığı …

CHP kurultay iddianamesi ağır ceza mahkemesine gönderildi

Ankara 26.Asliye Ceza Mahkemesi, CHP kurultayına ilişkin açılan iddianameyi, rüşvet suçunu oluşturduğu iddiasıyla görevsizlik kararı vererek ağır ceza mahkemesine gönderdi.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı üç ildeki 8 taşınmazı satacak

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Aydın, Antalya ve Muş’taki 8 taşınmazı “satış” yöntemiyle özelleştirecek.

Şırnak’ta deprem

Şırnak’ın İdil ilçesinde 3.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

MEB açıkladı: LGS sınav giriş bilgileri erişime açıldı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında 15 Haziran Pazar günü yapılacak merkezi sınavın giriş bilgilerinin yayımladığı duyuruldu.