Tansiyon yükseldi: Meclis’te ‘pırlanta’ polemiği!

Aile Bakanlığı’nın Pırlanta Anlaşması Meclis Gündeminde

Aile Bakanlığı’nın pırlanta anlaşması Meclis’in de gündemine geldi. Genel Kurul’da grup başkanvekillerinin söz aldığı bölümde konuşan İYİ Parti Grup Başkanvekili Turhan Çömez, “Tabii, ‘pırlanta’ deyince başka bir şey daha söyleyeceğim size. Bu ülkede pırlantaya ÖTV ödenmiyor, işlenmemiş halde geldiğinde hem ÖTV hem de KDV ödenmiyor. Tekrar düşünmek gerekirse, mutfak tüpünün bile vergilendirildiği bir ülkede pırlantaya neden bu ayrıcalığı tanıyorsunuz?” dedi.

Çömez, Aile Bakanlığı’nın “Aile Yılı” ilan etmesine rağmen boşanma oranlarında artış ve doğurganlık oranlarında azalma olduğunu belirtti. Sosyal dokunun zedelendiğini ve insanların yuva kurmakta zorlandığını vurguladı.

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır ise AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da 2025’i “Aile Yılı” ilan ettiğini hatırlatarak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın pırlanta firmasıyla yaptığı indirim sözleşmesini takdir etti. Ancak, ekonomik zorluklar altında yaşayanların gerçek sorunlarına odaklanılması gerektiğini söyledi.

AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu ise pırlanta anlaşmasının sadece bildirim düzeyinde olduğunu ve özel bir anlaşmanın söz konusu olmadığını belirtti. Tartışmalar sırasında CHP’li Başarır ile Akbaşoğlu arasında diyaloglar yaşandı.

İşte bu tür konular ele alınırken gerçek sorunlarımızı göz ardı etmeden, toplumsal fayda odaklı çözümler üretmeye odaklanmalıyız.

Related Posts

AKP’li vekiller zeytin katliamı için kavgayı bile göze aldı

Zeytinliklerin madencilik faaliyetlerine açılmasını öngören Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi. Milletvekili Perihan Koca, AKP Ağrı Milletvekili Ruken Kilerci’nin kendisine fiziki müdahalede bulunduğunu iddia ederek o anları sosyal medyada paylaştı.

Rubio’dan Şam’a Süveyda Çağrısı

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, Şam yönetimini Suriye’nin Süveyda ilindeki çatışmaları durdurmaya davet etti.

Fransız şarkıcıdan Filistin’e destek… Başına kefiye bağladı

Fransa’da düzenlenen Vieilles Charrues şarkı festivalinde Fransız şarkıcı Solann, Filistin ile dayanışma amacıyla başına kefiye bağlarak sahneye çıktı.

Gazze’deki hasta çocukları tahliye etmeyen İngiltere’ye dava

İsrail’in saldırısı altındaki Gazze’de sağlık durumu kritik olan üç çocuğu temsil eden hukuk firması, çocukları tahliye etmeyen İngiltere hükümetine karşı yasal işlem başlatılması için harekete geçti.

Aksaray’da düğün konvoyunda feci kaza! 2 kişi ağır yaralı

Aksaray’ın Eskil ilçesinde düğün konvoyunda meydana gelen trafik kazasında 2 kişi ağır yaralandı. Araçların hurdaya döndüğü kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Vietnam’da Tekne Faciası: 27 Ölü

Halong Körfezi’nde fırtına nedeniyle alabora olan teknede 27 kişi hayatını kaybetti.