Markete giden 20 milyon kişinin bilgileri çalındı: Raflar bomboş kaldı

Co-Op Market Zinciri Siber Saldırı Sonrası Tedarik Krizine Girdi

İngiltere’de faaliyet gösteren ve 2.300’den fazla şubesi olan market zinciri Co-Op, geçtiğimiz hafta yaşanan siber saldırının ardından tedarik kriziyle karşı karşıya kaldı. Şirket, hacker’ların sistemlerine yönelik sürekli ve kötü niyetli girişimleri sonrasında teslimat sistemini geçici olarak durdurma kararı aldı.

Londra’daki Co-Op mağazalarından paylaşılan görüntülerde özellikle meyve-sebze, süt ve sandviç raflarının boş olduğu görüldü. Bazı buzdolabı bölmelerinde ise “Üzgünüz, şu anda bazı ürünlerde stok sıkıntısı yaşıyoruz” şeklinde uyarılar yer aldı.

Dragonforce Grubu 20 Milyon Kişinin Verilerini Çaldı

Saldırıyı gerçekleştiren grup kendini ‘Dragonforce’ olarak adlandırdı. Grup, Co-Op’un BT sistemlerine sızmış ve müşteri ile çalışanlara ait kişisel bilgileri, iletişim bilgileriyle birlikte ele geçirdiğini iddia etti.

BBC’nin haberine göre, hacker’lar şirketin siber güvenlik başkanına Microsoft Teams üzerinden mesaj göndererek, “Merhaba, verilerinizi dışarı aktardık” şeklinde bir ifade kullandılar.

Ayrıca, hacker’ların İngilizceyi akıcı bir şekilde kullanmaları sayesinde, personeli kandırarak sistem içi şifreleri ve çok faktörlü doğrulama (MFA) bilgilerini ele geçirdikleri belirtildi.

Related Posts

Bakan Fidan ile ABD’li mevkidaşı Rubio, Antalya’da görüştü

Bakan Fidan ile ABD’li mevkidaşı Rubio, Antalya’da görüştü

Birleşik Arap Emirlikleri’nden, Trump’ı şaşırtan karşılama: ‘Körfez dansı’ yaptılar

Başkan Trump, Abu Dabi’de geleneksel Körfez dansıyla karşılandı. Birleşik Arap Emirlikleri’ni görevdeyken ziyaret eden ikinci ABD Başkanı olan Trump, askeri törenin ardından yerel ezgilerle yapılan bu dansa şaşkın ama neşeli bir ifadeyle eşlik etti.

Bakan Göktaş duyurdu, evde bakım ödemeleri yatmaya başladı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, bu ay toplam 5,4 milyar lira Evde Bakım Yardımı’nı hesaplara yatırmaya başladıklarını açıkladı.

Kundaklamada Nazi izi gizlendi

Almanya’nın Solingen şehrinde geçtiğimiz mayıs ayında 4 Türk’ün yakılarak öldürüldüğü korkunç olayla ilgili flaş bir gelişme yaşandı. Wuppertal Eyalet Mahkemesi’nde 14’ncü kez hakim karşısına çıkan saldırganın Nazi hayranı olduğuna dair bir polis tutanağının bugüne kadar saklandığı ortaya çıktı. Avukat Fatih Zingal, avukatların dahi haberdar olmadığı bu ifadeyi kimin gizlediğinin araştırılacağını söyledi.

İspanya Başbakanı Sanchez: Soykırımcı İsrail’le ticaret yapmayız

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, kendilerine yöneltilen ‘İsrail’ ile ticaret iddialarına sert çıktı. İsrail’i kastederek, “Soykırımcı devletle ticaret yapmayız.” diyen Sanchez, Gazze’deki saldırılarına karşı sessiz kaldıkları yönündeki iddialarının doğru olmadığını ifade etti.

Erdoğan, Bakan Yumaklı’nın uzattığı Yörük poşusunu takmadı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla Külliye’de düzenlenen programda Bakan Yumaklı’nın kendisine uzattığı Yörük poşusunu takmadı.