Konya Bilgehaneleri’nden ‘Dijital Dünyada Müslüman Genç’ söyleşisi

Konya Bilgehanelerinin Düzenlediği Müslüman Gençler Söyleşisi

Konya (İGFA) – Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Bilgehaneler adlı kurumu tarafından “Dijital Dünyada Müslüman Olmak” başlıklı bir söyleşi düzenlendi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen söyleşi öncesi öğrencilere ve ailelerine seslendi.

Yoğun ilgi ve öğrencilerin sevgi dolu karşılamasından mutluluk duyduğunu belirten Başkan Altay, “Bu salondaki ve diğer salondaki sevgili çocuklarımıza ve ailelerine selam gönderiyorum. Katılımınız bizi cesaretlendiriyor. Görünen o ki Konya’mız daha büyük salonlara ihtiyaç duyuyor” dedi.

“Bu Çabanın Temeli, Sizlerin Bize Olan Güveni”

Başkan Altay, programın gençlerin ve çocukların dijital dünya hakkında bilgilendirilmesini amaçladığını belirterek, “Bilgehaneler Konya sınırlarını aşan bir üne sahip oldu. Şu anda ilçelerimizde ve merkezimizde 25 Bilgehane bulunmakta ve 100 binden fazla çocuğumuza çeşitli programlar sunmakta. Hedefimiz, bu sayıları artırmak ve eksik olan ilçelerimizde yeni Bilgehaneler açmak. Ancak bu çaba, sizlerin bize olan güvenine dayanıyor. Değerli ailelere ve çocuklara teşekkür ediyorum. Sizin ilginiz olduğu sürece çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Çocukların Oynadığı Oyunlara Dikkat

Genç Enderun Kurucusu ve sosyal medya içerik üreticisi Sertaç Güngör, “Dijital Dünyada Müslüman Genç” adlı söyleşisinde çocukların en çok oynadığı oyunlardan bahsetti.

Güngör, bazı oyunların masum olmadığını ve İsrail’i desteklediğini belirterek, Gazze’de kadınları, çocukları ve masum insanları öldüren içeriklere dikkat çekti. Ailelere ve çocuklara seslenen Güngör, çocuk katillerini savunan oyunlardan ve içeriklerden uzak durulması gerektiğini vurguladı.

Related Posts

8 bin 560 kişi gemiden indi, esnaf bayram etti

Kruvaziyer turizminin önemli noktalarından Aydın’ın Kuşadası ilçesi, 3 kruvaziyerle gelen 8 bin 560 turisti ağırladı.

Diyanet’e pankartlı protesto: “Pedofiliye geçit yok!

6 yaşındaki çocuğun evlenebileceğini savunan ilahiyatçı Nureddin Yıldız’ı protesto eden Boğaziçi üniversitesi öğrencilerine destek vermek isteyen gençler Ankara’da Diyanet İşleri Başkanlığı’na pankart astı.

Tüfekle oynayan çocuk kendini vurdu

Mardin’de 14 yaşındaki çocuk oynadığı tüfeğin kazara ateş alması sonucu ağır yaralandı.

HÜDA PAR Adana İl sekreterini öldürene müebbet hapis cezası verildi

Karar duruşmasını izleyen HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, cinayetin siyasi olduğunu iddia etti. HÜDA PAR Adana İl sekreterini öldürene müebbet hapis cezası verildi.

Eğlence mekanındaki hesap kavgasında kan aktı

Bursa’da bir eğlence mekanında çalışanlarla müşteriler arasında çıkan kavgada Hakan Uyanık hayatını kaybetti, 2 kişi de yaralandı. Uyanık’ın, mekanda hesap yüzünden tartışan arkadaşları arayınca olay yerine gittiği belirtildi.

Sakarya’daki fındık fabrikasında çıkan yangına müdahale ediliyor

Sakarya’nın Karasu ilçesinde bir fındık kırım fabrikasında çıkan yangın hızla büyüyerek fabrikanın depo ve üretim alanını sardı, itfaiye ekiplerinin müdahalesi devam ediyor.