Kemikleri gençleştirip güç veriyor! İster çorbasını ister sarmasını yapın, doğal şifa

Kemikleri Güçlendirip Gençleştiriyor: Kara Lahana Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Güçlü ve genç kemiklere sahip olmanın sırrı kara lahanada gizli! Kara lahana, kalsiyum, magnezyum ve K vitamini gibi kemik sağlığı için önemli olan bileşenler açısından oldukça zengin bir sebzedir. Bu nedenle düzenli olarak tüketmek ve öğünlerinize dahil etmek, sağlığınızı desteklemenin harika bir yoludur. Ayrıca, kara lahana ile sarmalardan corbalara, salatalardan kavurmalara kadar pek çok farklı yemek hazırlayabilirsiniz.

Vitamin Deposu

Kara lahana, turpgiller familyasından gelen bir sebzedir. K vitamini, C vitamini, A vitamini, kalsiyum ve demir gibi besin öğeleri bakımından zengin bir doğal kaynaktır. Bu yüzden sofralarınızda ona yer vermek sağlığınız için oldukça faydalı olacaktır.

270 mg Kalsiyum İçerir

Kara lahana, kemiklerin güçlenmesi için gerekli olan kalsiyum, K vitamini ve potasyum açısından zengindir. Bir su bardağı haşlanmış kara lahana, yaklaşık olarak 270 miligram kalsiyum, 800 mikrogram K vitamini ve 222 miligram potasyum içerir. Bu muhteşem sebzeyi sofralarınızdan eksik etmeyin!

Doğal İltihap Giderici

Kara lahana, antioksidanlar açısından oldukça zengindir. Vücudunuzdaki serbest radikallerin neden olduğu oksidatif stresi en aza indirerek sağlığınızı korur. Ayrıca, iltihaplanmayı kontrol altına alır ve kemik sağlığınıza olumlu etkiler sağlar.

  • Lif Açısından Zengin

    Bir fincan pişmiş kara lahana yaklaşık 8 gram lif içerir. Sindirim sisteminizin düzgün çalışmasını sağlarken tok hissetmenize yardımcı olur. Ayrıca, sindirimi yavaşlatıp besinlerin daha verimli emilimini sağlar.

Kara Lahana Nasıl Tüketilmeli?

Kara lahanayı haşlamak veya buharda pişirmek, besin değerlerinin korunmasını sağlar. Bu yolla en fazla faydayı sağlayabilir ve sağlıklı bir şekilde beslenebilirsiniz. Ancak, her şeyde olduğu gibi kara lahanayı da dengeli bir şekilde tüketmek önemlidir.

Related Posts

El, Ayak ve Ağız Hastalığı Aile İçinde Yayılabilir!

El, ayak ve ağız hastalıklarının aile içinde hızla yayılabileceğine dikkat çeken uzmanlar, ebeveynlere uyarılarda bulundu. 

Uzmanlardan “anoreksiya” uyarısı: Sosyal medya bağımlılığı ve popülerlik albenisi, gençleri sürüklüyor

Uzmanlardan “anoreksiya” uyarısı: Sosyal medya bağımlılığı ve popülerlik albenisi, gençleri sürüklüyor

Hem şekerli hem faydalı: Dondurmanın şaşırtıcı etkisi

Yaz aylarının vazgeçilmezi olan dondurma, serinletici tadıyla küçük büyük herkesin favori lezzetleri arasında yer alıyor. Ancak bu tatlı kaçamağın sağlık üzerindeki etkileri, yıllardır tartışma konusu. “Şekerli olduğu için zararlı” düşüncesi olsa da uzmanlar tersini söylüyor.

Fibromiyalji ile Yaşam Nasıl Olmalı ? 

Uzmanlar, 12 Mayıs Fibromiyalji Farkındalık Günü’nde, görünmeyen ağrıların yaşam kalitesine olan etkisine dikkat çekiyor.

İstanbul’daki gıdalarda yüksek pestisit çıkması ne anlama geliyor?

Greenpeace Türkiye’nin bu yıl yayımladığı “Pestisitler ve Çocuklar” raporuna göre, İstanbul’da satılan 14 farklı sebze ve meyvede sağlığı tehdit edebilecek düzeyde pestisit kalıntısı tespit edildi.

Sayı 4 milyonun üzerinde: ‘Sessiz sessiz’ ölüyorlar

Uzmanlar, medyanın kronik solunum yolu hastalıklarına yeterince dikkat çekmediğini vurgularken, bu hastalıkların küresel düzeyde en ölümcül üçüncü neden olduğuna dikkat çekiyor. Astım ve KOAH, her yıl toplamda 4,1 milyon kişinin hayatına mal oluyor.