Japonya’dan Hindistan ve Pakistan’a “itidal ve diyalog” çağrısı

Japonya Hükümeti, Hindistan-Pakistan Çatışmalarından Endişeli

Japonya hükümeti, Hindistan-Pakistan arasındaki çatışmalardan endişe duyduklarını bildirerek, taraflara itidal çağrısı yaptı.

Devlet televizyonu NHK haberine göre, Kabine Baş Sekreteri Hayaşi Yoşimasa, açıklamasında, hükümetin çatışmalara yönelik kaygılarını ifade etti.

Hayaşi, “Olayın, misillemeyi kışkırtarak tam ölçekli bir askeri çatışmaya dönüşebileceğinden derin endişe duyduklarını” belirtti.

Taraflara çağrıda bulunan Hayaşi, itidal gösterilmesi ve diyalog yoluyla durumun istikrara kavuşturulması gerektiğini dile getirdi.

Japonya Dışişleri Bakanı İvaya Takeşi de Hindistan Dışişleri Bakanı Subrahmanyam Jaishankar ile telefon görüşmesi yaptı.

İvaya, görüşmede, “terörizmin hiçbir sebeple haklı gösterilemeyeceğini ve her türlü terörizmi şiddetle kınadıklarını” bildirdi.

Bakan İvaya, Güney Asya’da barış ve istikrar için Hindistan ve Pakistan’a bölgede itidal ve diyalogla istikrar aranması çağrısı yaptı.

Hindistan’ın Pakistan’a Yaptığı Saldırı ve Misilleme

Hindistan, 22 Nisan’da Pahalgam bölgesinde 26 kişinin öldürüldüğü terör saldırısına misilleme gerekçesiyle 6 Mayıs’ta Pakistan toprakları ve yine Pakistan’ın kontrolündeki Azad Keşmir bölgesine füze saldırıları düzenledi.

Hint ordusu, “terör yapılanması” şeklinde nitelediği 9 hedefi vurduğunu açıklarken İslamabad yönetimi saldırılarda sivillere ait 6 noktanın hedef alındığını ve 26 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Pakistan ordusu, Hindistan tarafının saldırısı sırasında 5 savaş uçağını düşürdüğünü açıklarken, Yeni Delhi yönetimi ise bunu teyit etmedi. (AA)

Related Posts

Kundaklamada Nazi izi gizlendi

Almanya’nın Solingen şehrinde geçtiğimiz mayıs ayında 4 Türk’ün yakılarak öldürüldüğü korkunç olayla ilgili flaş bir gelişme yaşandı. Wuppertal Eyalet Mahkemesi’nde 14’ncü kez hakim karşısına çıkan saldırganın Nazi hayranı olduğuna dair bir polis tutanağının bugüne kadar saklandığı ortaya çıktı. Avukat Fatih Zingal, avukatların dahi haberdar olmadığı bu ifadeyi kimin gizlediğinin araştırılacağını söyledi.

İspanya Başbakanı Sanchez: Soykırımcı İsrail’le ticaret yapmayız

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, kendilerine yöneltilen ‘İsrail’ ile ticaret iddialarına sert çıktı. İsrail’i kastederek, “Soykırımcı devletle ticaret yapmayız.” diyen Sanchez, Gazze’deki saldırılarına karşı sessiz kaldıkları yönündeki iddialarının doğru olmadığını ifade etti.

Erdoğan, Bakan Yumaklı’nın uzattığı Yörük poşusunu takmadı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla Külliye’de düzenlenen programda Bakan Yumaklı’nın kendisine uzattığı Yörük poşusunu takmadı.

Brüksel’de bomba alarmı: Ryanair uçağı acil iniş yaptı

Brüksel’de bomba alarmı: Ryanair uçağı acil iniş yaptı

8 bin 560 kişi gemiden indi, esnaf bayram etti

Kruvaziyer turizminin önemli noktalarından Aydın’ın Kuşadası ilçesi, 3 kruvaziyerle gelen 8 bin 560 turisti ağırladı.

Diyanet’e pankartlı protesto: “Pedofiliye geçit yok!

6 yaşındaki çocuğun evlenebileceğini savunan ilahiyatçı Nureddin Yıldız’ı protesto eden Boğaziçi üniversitesi öğrencilerine destek vermek isteyen gençler Ankara’da Diyanet İşleri Başkanlığı’na pankart astı.