İstanbul’da “Diyarbakır Tanıtım Günleri” başladı

Diyarbakır Tanıtım Günleri’nde Yöresel Lezzetler ve İpek Dokuma İlgi Odağı Oldu

Diyarbakır Dernekleri Federasyonu ile Kağıthane Belediyesi tarafından düzenlenen Diyarbakır Tanıtım Günleri etkinliği, Hasbahçe’de gerçekleştirildi. Bu özel etkinlikte, Diyarbakır’a ait yöresel ürünlerin ve ipek dokuma tezgahının tanıtımı yapıldı.

Ziyaretçiler, Diyarbakır’a özgü ciğer, şırdan, incik ve kadayıf gibi lezzetleri tatma fırsatını yakalarken, ipek dokuma tezgahı da büyük ilgi gördü. İpek dokuma ustası Nezihe Cengiz, ziyaretçilerin meraklı sorularını yanıtlarken, ürünlerinin saf ipekten nasıl dokunduğunu gösterdi.

Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, katılımcıları etkinliğe davet ederek, “Öncelikle ‘Diyarbakır’ımıza hoş geldiniz.’ diyorum. Başta federasyon başkanımız olmak üzere değerli hemşehrilerimize, belediye başkanlarımıza, Valiliğimize çok teşekkür ediyorum. Diyarbakır’ı burada tekrar tanımış olacağız.” dedi.

İpek dokuma ustası Nezihe Cengiz, atölyesindeki çalışmaları ziyaretçilere anlattı. “Nasıl mal dokuyoruz, ürünlerimizi nasıl çıkartıyoruz, saf ipeği nasıl dokuyoruz, millet görsün istedik. Görenler çok seviyor. Bu işin nasıl yapıldığını soruyorlar. Diyarbakır’da bir hocamız var, benim gibi 15 öğrencimiz bulunuyor. Atölyemiz var ve orada herkesin tezgahı ayrı. Biz bu işten ekmeğimizi kazanıyoruz. Ziyarete gelenler beğeniyor, beni gördükçe fotoğraf çekiliyorlar.” şeklinde konuştu.

Tanıtım günleri 5 Ocak Pazar günü sona erecek. (AA)

Related Posts

Uçakta ortaya çıktı! Tam 60 santimetre u

Melbourne’den Brisbane’e gitmek üzere hazırlanan uçakta yük bölümünde yılan bulunması, uçuşun yaklaşık 2 saat gecikmesine neden oldu.

New York belediye başkanlığı ön seçimini kazanan Mamdani’den Trump’ın ‘sınır dışı edilir’ açıklamasına tepki: Tehditlerine boyun eğmiyorum

New York belediye başkanlığı ön seçimini kazanan Mamdani’den Trump’ın ‘sınır dışı edilir’ açıklamasına tepki: Tehditlerine boyun eğmiyorum

4 yılda 1310 kadın öldürüldü

Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden ayrıldığı 1 Temmuz 2021’den bu yana bin 310 kadın cinayeti işlendi. 982 kadın şüpheli şekilde öldü. Aile yılı 2025’in ilk 6 ayında ise öldürülen kadın sayısı 90.

Tuncer Bakırhan’dan İzmir’deki operasyonlara sert tepki: ‘Bu akıl tutulmasına son verilmeli!’

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda açıklamalarda bulundu. Bakırhan, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile gerçekleşecek görüşmeye ilişkin, “Sayın Erdoğan ile yapacağımız görüşme ile herkesi kapsayan demokrasi, hukuk ve iç barışı sağlayacak bir yol haritasının çıkmasını umut ediyoruz” ifadelerini kullandı. Ayrıca Bakırhan, İzmir’de CHP’ye yönelik düzenlenen operasyonlara tepki göstererek, “Eğer bir şeyiniz varsa sandıkta bunun hesabını görürsünüz. Bu akıl tutulmasına son verilmeli” ifadelerini kullandı.

İstanbul’da bazı metro durakları kapatıldı!

İstanbul Valiliği Taksim ve Şişhane ve Taksim-Kabataş Füniküler hattının yolcu alımınına kapattı.

Kılıçdaroğlu ‘kurultay davası’ sonrası sessizliğini bozdu

CHP 38. Olağan Kurultayı’nın iptali istemiyle açılan davanın duruşması bugün görüldü. Davadan çıkan karara göre duruşma 8 Eylül’e ertelendi. Eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, ertelenen dava sonrası sessizliğini sosyal medyadan bozdu…