İmamoğlu’nun üniversite diploması iptal edildi

İstanbul Üniversitesi İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Diplomasını İptal Etti

İstanbul Üniversitesi, CHP’nin 23 Mart’ta yapacağı ön seçimde cumhurbaşkanı adayı olması beklenen İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun diplomasını iptal etti. İmamoğlu’nun lisans eğitimini tamamladığı Girne Amerikan Üniversitesi’nden İstanbul Üniversitesi’ne yatay geçiş yaparken “usülsüzlük” iddiaları gündeme gelmiş ve İmamoğlu hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştı.

İstanbul Üniversitesi’nin bu kararı, iktidarın ve iktidara yakın medya kuruluşlarının baskısıyla alındığı iddialarıyla karşılaştı. Eski İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanı Ahmet Köse’nin, İmamoğlu’nun diplomasına onay vermesinin ardından istifa etmek zorunda kaldığı biliniyor.

İstanbul Üniversitesi’nin açıklamasına göre, İmamoğlu ile birlikte aynı dönemde geçiş yapan 27 kişinin daha diplomaları iptal edilme kararı alınmıştır.

CHP’den edinilen bilgilere göre, ön seçim hazırlıkları planlandığı gibi devam edecek ve İmamoğlu’nun bu Pazar günü yapılacak ön seçime girmesi bekleniyor.

Ekrem İmamoğlu: İstanbul Üniversitesi’nin Kararı Hukuksuzdur

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Üniversitesi Yönetim Kurulu’nun kararını “hukuksuz” olarak değerlendirdi. İmamoğlu, karara ilişkin yaptığı sosyal medya açıklamasında, “Böyle bir karar alma yetkileri yoktur. Yetki, sadece İşletme Fakültesi Yönetim Kurulu’ndadır. Bu kararı alanların tarih ve adalet önünde hesap verecekleri günler yakındır. Adalete, hukuka ve demokrasiye susamış milletimizin yürüyüşü durdurulamayacak” ifadelerini kullandı.

DW / GS,JD,ET

Related Posts

Özgür Özel saat 20.00’yi işaret etti, çağrı yaptı: ‘Özlem Çerçioğlu’ göndermesi dikkat çekti!

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun CHP’den istifa edip AKP’ye geçmesinin ardından CHP, Aydın’da miting düzenliyor. CHP lideri Özgür Özel, bu akşam saat 20.00’ye çağrı yaptı.

Zelenskiy, Trump ile Savaş Görüşmesi Yapacak

Ukrayna Başkanı Zelenskiy, Trump ile savaşın sonlandırılması için görüşecek.

Çin’den Antifaşist Savaş ve İşbirliği Çağı

Çin’in Ankara Büyükelçiliği, 2. Dünya Savaşı’nın 80. yıldönümünde uluslararası işbirliği vurguladı.

14 ayrı noktada orman yangını: 7 ölü

İspanya’da 14 farklı noktada çıkan ve yüksek sıcaklıklarla şiddetini artıran orman yangınlarında 7 kişi hayatını kaybetti. İspanya Acil Durum Hizmetleri Genel Müdürü Virgina Barcones, yaklaşık iki haftadır süren sıcak hava dalgası ve güney …

Yargıda ‘Rezan Epözdemir’ soruşturması: ‘Herkes eteğindeki taşları döksün, yoksa…’

Avukat Rezan Epözdemir’in “rüşvete aracılık etmek”ten tutuklandığı ve iktidar kanatları içerisinde krize yol açtığı söylenen soruşturmayla ilgili tartışma devam ediyor.

Şehit Ailelerinden Terörsüz Türkiye Vurgusu

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Mustafa Işık, “Terörün bitmesini en çok biz, şehit aileleri ve gaziler istiyoruz.