Hindistan ve Pakistan arasındaki gerilim savaşa dönüştü: Ölü sayısı giderek artıyor

“`html

Hindistan ve Pakistan Arasındaki Gerilim Tırmanıyor

Cammu Keşmir’in Pahalgam bölgesinde, 22 Nisan tarihinde yaşanan silahlı saldırıda turistlere ateş açılması sonucunda 26 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi ise yaralandı. Hindistan, bu feci olayı gerçekleştirenlerin “Pakistan’dan geldiğini” öne sürerek İndus Suları Anlaşmasını askıya aldı. Ayrıca, Yeni Delhi’deki Pakistanlı diplomatların ülkeyi terk etmelerini istedi.

Pakistan ise, bu suçlamaları kesin bir dille reddederek, Hindistan’ın İslamabad’daki diplomatik misyonunun sayısını kısıtladığını açıkladı. Bu durum, İndus Suları Anlaşması‘nın ihlalinin bir savaş nedeni teşkil edebileceği yönündeki açıklamalarla birleşti.

İki ülke arasındaki yüksek gerilim, Hindistan Silahlı Kuvvetleri’nin Cammu Keşmir’de başlattığı “Sindoor Operasyonu” ile fiili çatışmalara dönüşmeye başladı.

Pakistan ordusunun 172 nükleer başlığı bulunurken, Hindistan’ın ise 170 nükleer başlığı mevcuttur. Bu çatışmaların yoğunlaşması, dünya genelinde endişe yaratmış durumda.

Son Gelişmeler

08.55 – PAKİSTAN: ÖLÜ SAYISI 26’YA YÜKSELDİ

Pakistan'da ölü sayısı artıyor

Pakistan Ordusu Halkla İlişkiler Birimi (ISPR) Genel Müdürü Korgeneral Ahmed Şerif Chaudhry, yaptığı basın toplantısında Hindistan’ın füzelerinin vurduğu bölgelerdeki ölü sayısının 26’ya, yaralı sayısının ise 46’ya yükseldiğini açıkladı. Chaudhry, Hindistan’dan açılan füzelerin cami ve sağlık kliniklerine zarar verdiğini belirterek, Bahawalpur Camisi‘ne yapılan saldırıda, kadın ve çocukların da bulunduğu 13 kişinin yaşamını yitirdiğini vurguladı.

Hindistan ve Pakistan çatışması

Türkiye’de yaşayan Pakistanlı bazı aileler, dün yapılan saldırıları kınadı. İslamabad yönetimi, daha önceki açıklamalarında sivillere yönelik 6 noktanın hedef alındığını duyurmuştu. Bu saldırılarda biri çocuk olmak üzere 8 kişi hayatını kaybetmiş, 35 kişi yaralanmış ve 2 kişi kaybolmuştu.

08.50 – KEŞMİR’DE TAHLİYE PROSEDÜRLERİ BAŞLATILDI

Hindistan’ın yönetimindeki Keşmir’deki yetkililer, çatışmalar artarken, halkın güvenliği için tehlikeli bölgelerden tahliye edilmesine yönelik emir çıkardı. Cammu ve Keşmir Vali Yardımcısı Manoj Sinha, köylüleri “daha güvenli alanlara” taşımaları yönünde bilgilendirdi.

Vali Yardımcısı’nın ofisi, tahliye edilenler için konaklama, yiyecek ve ilaç temin edeceğini duyurdu.

05.57 – HİNDİSTAN’A AİT 5 SAVAŞ UÇAĞI DÜŞÜRÜLDÜ

Pakistan, Hindistan uçağını düşürdü

Pakistan Federal Enformasyon ve Yayıncılık Bakanı Attaullah Tarar, Hindistan’a ait 5 savaş uçağı ve bir insansız hava aracının düşürüldüğünü bildirdi. Tarar, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, Pakistan’ın saldırılara karşılık olarak bu misillemeyi yaptığını ifade etti.

04.20 – İSLAMABAD’DA EĞİTİME ARA VERİLDİ

Eğitim hizmetleri askıya alındı

Hindistan ordusunun, Pakistan ve Azad Keşmir’deki hedeflere yönelik başlattığı askeri operasyon nedeniyle Pakistan’ın başkenti İslamabad’da eğitime ara verildi.

Dünya Liderlerinden Tepkiler

03.30 – TRUMP’TAN AÇIKLAMA

Trump'ın açıklaması

ABD Başkanı Donald Trump, Hindistan ve Pakistan arasındaki çatışmalara ilişkin bir açıklama yaptı. Trump, “Umarım bu çatışma bir an önce sona erer. Uzun süredir devam eden bir durum” ifadelerini kullandı.

00.50 – PAKİSTAN: KARŞILIK VERMEYE HAZIRIZ

Pakistan ordusu hazır

Korgeneral Ahmed Şerif Chaudhry, Hindistan’ın füze saldırılarına karşılık vereceklerini belirtti. Chaudhry, Hindistan’ın yaptığı saldırıların hedeflerinin sivil alanlar olduğunu iddia ederek, “Pakistan bu saldırıya uygun zamanda karşılık verecek” dedi.

23.19 – HİNDİSTAN’IN SİNDOOR HAREKÂTI

Sindoor harekâtı

Hindistan Silahlı Kuvvetleri, “Sindoor Harekatı” kapsamında Pakistan ve Cammu Keşmir’deki terör altyapılarını hedef aldığını duyurdu. Operasyonun, “ölçülü ve tırmandırıcı olmayan bir nitelik taşıdığı” ifade edildi.

Ayrıca, açıklamada Pakistan’a ait askeri tesislerin hedef alınmadığı belirtildi. Duyuruda, “Hindistan, yaptığı hedef seçimi ve uygulama yönteminde çok dikkatli davranmıştır” denildi.

“`

Related Posts

Kundaklamada Nazi izi gizlendi

Almanya’nın Solingen şehrinde geçtiğimiz mayıs ayında 4 Türk’ün yakılarak öldürüldüğü korkunç olayla ilgili flaş bir gelişme yaşandı. Wuppertal Eyalet Mahkemesi’nde 14’ncü kez hakim karşısına çıkan saldırganın Nazi hayranı olduğuna dair bir polis tutanağının bugüne kadar saklandığı ortaya çıktı. Avukat Fatih Zingal, avukatların dahi haberdar olmadığı bu ifadeyi kimin gizlediğinin araştırılacağını söyledi.

İspanya Başbakanı Sanchez: Soykırımcı İsrail’le ticaret yapmayız

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, kendilerine yöneltilen ‘İsrail’ ile ticaret iddialarına sert çıktı. İsrail’i kastederek, “Soykırımcı devletle ticaret yapmayız.” diyen Sanchez, Gazze’deki saldırılarına karşı sessiz kaldıkları yönündeki iddialarının doğru olmadığını ifade etti.

Erdoğan, Bakan Yumaklı’nın uzattığı Yörük poşusunu takmadı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla Külliye’de düzenlenen programda Bakan Yumaklı’nın kendisine uzattığı Yörük poşusunu takmadı.

Brüksel’de bomba alarmı: Ryanair uçağı acil iniş yaptı

Brüksel’de bomba alarmı: Ryanair uçağı acil iniş yaptı

8 bin 560 kişi gemiden indi, esnaf bayram etti

Kruvaziyer turizminin önemli noktalarından Aydın’ın Kuşadası ilçesi, 3 kruvaziyerle gelen 8 bin 560 turisti ağırladı.

Diyanet’e pankartlı protesto: “Pedofiliye geçit yok!

6 yaşındaki çocuğun evlenebileceğini savunan ilahiyatçı Nureddin Yıldız’ı protesto eden Boğaziçi üniversitesi öğrencilerine destek vermek isteyen gençler Ankara’da Diyanet İşleri Başkanlığı’na pankart astı.