Hindistan ordusu: Pakistan dün gece sınır hattı boyunca topçu ateşini sürdürdü

Hindistan-Pakistan Çatışması: Son Gelişmeler

Indian Express gazetesinin raporuna göre, Hindistan ordusu, Pakistan’ın Cammu Keşmir bölgesindeki faaliyetleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Pakistan ordusu, Kupwara, Baramulla, Uri ve Akhnoor bölgeleri ile LoC hattı boyunca 7 Mayıs’ı 8 Mayıs’a bağlayan gece hafif silah ve topçu ateşine devam etti. Hindistan ordusu ise bu saldırılara orantılı bir şekilde karşılık verdi.

Ulusal medyaya göre, Cammu Keşmir’deki yerel hükümet, sınır bölgelerindeki okulların kapatılması talimatını verdi.

Hindistan’ın Pakistan’a Müdahalesi

Hindistan, 26 kişinin öldüğü Pahalgam bölgesindeki terör saldırısına misilleme olarak 6 Mayıs’ta Pakistan ve Azad Keşmir’e füze saldırıları düzenledi.

Hint ordusu, 9 hedefin vurulduğunu açıklarken Pakistan yönetimi, saldırılarda 6 sivilin öldüğünü ve 26 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Pakistan ordusu, Hindistan’ın saldırısı sırasında 5 savaş uçağını düşürdüğünü iddia ederken Hindistan yönetimi bu iddiayı doğrulamadı.

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, yaptığı bir kabine toplantısında askeri operasyonu “Sindoor Operasyonu” olarak adlandırarak bu operasyonu “gurur anı” olarak nitelendirdi. “Sindoor” kelimesi, Hint kültüründe evli Hindu kadınların alınlarına sürdükleri kırmızı tozu ifade etmektedir.

Related Posts

Metan gazı sonucunda şehit olan 12 askere ilişkin araştırma önergesi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi

Metan gazı sonucunda şehit olan 12 askere ilişkin araştırma önergesi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi

15 saniyelik videoyla en genç milyarder oldu

Ünlü model ve iş insan Kylie Jenner, TikTok’ta ‘Booster Pro’ adlı cihazı kullanarak 15 saniyelik bir video çekti. Videonun viral olmasının ardından şirket değerlendi; cihazı üreten firmanın sahibi Kim Byung Hoon, Güney Kore’nin en genç milyarderi oldu.

Netanyahu ve New York’un Müslüman belediye başkan adayı Mamdani arasında tutuklama tartışması

New York Belediye Başkanı seçilirse kendisini Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) kararınca tutuklayabileceğini söyleyen Müslüman aday Zohran Mamdani’ye yanıt veren İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, “(New York’a) Oraya Başkan Trump ile beraber gideceğim” dedi.

Özgür Özel’den ‘soruşturma’ açıklaması: ‘Hiç olmazsa kendisini o Akın’a ezdirmemiş’

CHP lideri Özgür Özel, hakkında açılan soruşturmaya ilişkin “Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı çok iyi yapmış. Hiç olmazsa kendisini o Akın’a ezdirmemiş. Hakkımda bir tazminat davası açmış. Vaktiyle Hulusi Akar da açmıştı onu da kazandık” ifadelerini kullandı.

TSK’dan atılan Atatürkçü teğmenlere Genelkurmay’dan ‘yok artık’ dedirten yasak

Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ diyerek kılıç çattıkları gerekçesiyle TSK’dan ihraç edilen 5 teğmene Genelkurmay’dan yeni yasaklar gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde oğlunu evlendiren Gazi Üsteğmen Av. Serdar Öztürk, düğününe evladı gibi gördüğü 5 teğmeni de davet etti. Düğün öncesi davetli listesini isteyen Genelkurmay, ihraç edilen teğmenlerin düğüne katılmasını yasakladı.

Rusya: Harkiv ve Donetsk’te iki yerleşim birimini ele geçirdik

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna’nın Harkiv ve Donetsk bölgelerinde iki yerleşim birimini ele geçirdiklerini duyurdu.