Güney Kore’de devlet başkanlığına vekâlet eden Han Duck-soo azledildi!

Güney Kore’de Başbakan Han Duck-soo Azledildi

Güney Kore Ulusal Meclisi, bugün yapılan oylamada devlet başkanlığına vekalet eden Başbakan Han Duck-soo’nun görevden alınmasına karar verdi. 300 sandalyeli mecliste, 192 milletvekili azli yönünde oy kullandı.

Devlet Başkanı Yoon’un Anayasa Mahkemesi’ndeki azil davasının ilk ön duruşmasıyla birlikte, Güney Kore siyasi arenası hareketli günler yaşamaya devam ediyor.

Güney Kore’de ana muhalefetteki Demokratik Parti, Han’ın görevden alınması için harekete geçmiş ve Meclis’e önerge sunmuştu. Bu adım, Han’ın yargıç atamalarını erteleyeceği yönündeki açıklamasının ardından gelmişti.

Öte yandan, devlet başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Yoon Suk Yeol’un azil davasının ilk duruşması Anayasa Mahkemesi’nde görülmeye devam ediyor. Duruşma kapsamında, Yoon ve Meclis temsilcileri, tanıklar ve kanıtlar üzerine görüş alışverişinde bulundular.

Güney Kore siyasetinde yaşanan bu gelişmeler, ülkede geniş yankı uyandırmış ve kamuoyunda merakla takip ediliyor.

Related Posts

Türklerin de gözde ülkesiydi! Avustralya’dan vatandaşlarına uyarı: Bomba tehlikesi var, uzak durun!

Tayland tatili hayal ederken bomba alarmıyla karşılaşmak… kulağa pek hoş gelmese de Avustralya Dışişleri Bakanlığı tam da bu yüzden alarma geçti.

ABD’de sel felaketi: Teksas’ta ölü sayısı 24’e çıktı

ABD’nin Teksas eyaletinde dün başlayan sel felaketinde yetkililerin yaptığı son açıklamaya göre 24 kişi hayatını kaybetti. Yaz kampında bulunan 23 öğrenciden ise haber alınamıyor. Sel felaketinin yaşandığı bölgenin şerifi tarafından yapılan …

ABD’de sel felaket: En az 13 ölü, kamp yapan 20 çocuktan haber alınamıyor

ABD’nin Texas eyaletinde çeşitli bölgelerde etkili olan şiddetli yağışlar sonucu meydana gelen sellerde en az 13 kişi hayatını kaybetti, bir kamp alanındaki 20 çocuktan ise haber alınamadığı bildirildi.

Görüntü Türkiye’den: Deniz 3 renge büründü

Samsun’un Atakum ilçesi açıklarında sabah saatlerinde etkili olan sağanak yağış, Karadeniz’in rengini değiştirdi.

Yangının sorumlusu vergi yüzsüzü çıktı!

İzmir Valisi Süleyman Elban, yangınların elektrik hatlarından kaynaklandığını açıklamış, GDZ Elektrik ise “Somut bir bulgu bulunmamaktadır” diyerek iddiayı reddetmişti. Son olarak şirketin son 4 yıldır vergi vermediği ortaya çıktı.

Sosyal medya ünlüsünden skandal paylaşım: Alevlerin önünde poz verdi, sosyal medya birbirine girdi

Türkiye’de devam eden orman yangınlarıyla mücadele sürerken, bir sosyal medya fenomeninin yangın alanı önünde poz vermesi büyük tepki çekti. Fenomenin açıklamaları ise tepkileri daha da artırdı.