Gazzeliler sabah saatlerinde kuzeye geçebilecek

İsrail ve Hamas Arasındaki Ateşkes Görüşmeleri Yeniden Düzenlendi

İsrail ve Hamas arasındaki ateşkes görüşmeleri sekteye uğradıktan sonra tekrar düzene girmeye başladı. Bu gelişme ile birlikte Gazze’de bulunan insanlar, anlaşmadan umdukları olumlu haberi aldılar.

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, Filistinlilerin Gazze Şeridi’nin batısındaki sahil şeridinde bulunan er-Raşid Caddesi üzerinden yürüyerek Netzarim Koridoru’ndan kuzeye geçebileceklerini duyurdu.

Araçların yerel saatle 09.00’dan itibaren Selahaddin Caddesi üzerinden denetime tabi tutulduktan sonra Gazze Şeridi’nin kuzeyine ilerleyebileceğini belirten Adraee, araçlarda silah bulundurmanın yasak olduğunu vurguladı.

Adraee ayrıca, İsrail askerlerinden uzak durulması gerektiğini ve İsrail ordusunun tampon bölgeye doğru çekileceğini de ekledi.

İsrail ile Hamas Arasındaki Esir Takasında Kriz

Hamas ile İsrail arasındaki esir takasının ikinci turunda İsrailli esir Arbel Yehud’un serbest bırakılmaması krize yol açmıştı.

Esir takasının ikinci turunda Hamas’ın 4 İsrailli esiri teslim etmesine rağmen İsrail, Yehud’un serbest bırakılmaması nedeniyle Gazze’de anlaşmanın gerektirdiği gibi sakinlerin kuzeye geçişine izin verilmeyeceğini duyurmuştu.

İsrailli esir Yehud’un cumartesi günü yapılacak üçüncü turdan önce serbest bırakılması için görüşmelerin devam ettiği belirtilmişti.

Katar, Gazze’de yaşanan krizin çözüldüğünü açıklarken, İsrail Başbakanlık Ofisi de Yehud, Agam Berger ve başka bir İsrailli esirin serbest bırakılacağı yeni bir tur düzenleneceğini ve cumartesi günü 3 İsrailli esirin daha serbest bırakılacağını duyurmuştu.

Bu anlaşmanın bir parçası olarak Gazze Şeridi sakinlerinin güneyden kuzeye geçişine izin verileceği ifade edilmişti.

Related Posts

Metan gazı sonucunda şehit olan 12 askere ilişkin araştırma önergesi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi

Metan gazı sonucunda şehit olan 12 askere ilişkin araştırma önergesi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi

15 saniyelik videoyla en genç milyarder oldu

Ünlü model ve iş insan Kylie Jenner, TikTok’ta ‘Booster Pro’ adlı cihazı kullanarak 15 saniyelik bir video çekti. Videonun viral olmasının ardından şirket değerlendi; cihazı üreten firmanın sahibi Kim Byung Hoon, Güney Kore’nin en genç milyarderi oldu.

Netanyahu ve New York’un Müslüman belediye başkan adayı Mamdani arasında tutuklama tartışması

New York Belediye Başkanı seçilirse kendisini Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) kararınca tutuklayabileceğini söyleyen Müslüman aday Zohran Mamdani’ye yanıt veren İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, “(New York’a) Oraya Başkan Trump ile beraber gideceğim” dedi.

Özgür Özel’den ‘soruşturma’ açıklaması: ‘Hiç olmazsa kendisini o Akın’a ezdirmemiş’

CHP lideri Özgür Özel, hakkında açılan soruşturmaya ilişkin “Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı çok iyi yapmış. Hiç olmazsa kendisini o Akın’a ezdirmemiş. Hakkımda bir tazminat davası açmış. Vaktiyle Hulusi Akar da açmıştı onu da kazandık” ifadelerini kullandı.

TSK’dan atılan Atatürkçü teğmenlere Genelkurmay’dan ‘yok artık’ dedirten yasak

Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ diyerek kılıç çattıkları gerekçesiyle TSK’dan ihraç edilen 5 teğmene Genelkurmay’dan yeni yasaklar gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde oğlunu evlendiren Gazi Üsteğmen Av. Serdar Öztürk, düğününe evladı gibi gördüğü 5 teğmeni de davet etti. Düğün öncesi davetli listesini isteyen Genelkurmay, ihraç edilen teğmenlerin düğüne katılmasını yasakladı.

Rusya: Harkiv ve Donetsk’te iki yerleşim birimini ele geçirdik

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna’nın Harkiv ve Donetsk bölgelerinde iki yerleşim birimini ele geçirdiklerini duyurdu.