EspressoLab, boykot çağrısı yapanlara dava açmaya başladı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Tutuklanınca CHP Boykot Çağrısı Yaptı

19 Mart’ta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınması sonrasında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), iktidarla ilişkili olduğunu iddia ederek birçok firmaya boykot çağrısında bulundu.

CHP’nin boykot listesinde bulunan şirketlerden biri de EspressoLab kahve zinciri oldu. Sosyal medyada büyük tepki çeken kahve zinciri, boykot çağrıları üzerine harekete geçti.

CHP’li İsimlere Tazminat Davası

Eski CHP milletvekili Hüseyin Aygün ve görsel tasarımcı Mahir Akkoyun gibi birçok isim, sosyal medya hesapları üzerinden yaptıkları paylaşımlar nedeniyle EspressoLab tarafından tazminat davası açıldığını duyurdu.

Mahir Akkoyun, “EspressoLab bana 200 bin TL’lik maddi ve manevi tazminat davası açmış” derken, Hüseyin Aygün ise “EspressoLab, 19 Mart sonrası sosyal medyada boykot çağrısı yaptığım için dava açtı, tazminat istiyor” şeklinde paylaşımda bulundu.

EspressoLab’dan Açıklama

Boykot çağrısı yapanlara suç duyurusunda bulunan EspressoLab, boykot paylaşımlarının şirketin marka değerini düşürdüğünü iddia etti. Şirket, açtığı davada boykot çağrısı yapanların sadece ticari hayatlarını değil, aynı zamanda kişilik haklarını da ihlal ettiklerini belirtti.

Related Posts

Deva Partisi lideri Babacan: Gelin Siyasi Etik, Şeffaflık ve Yolsuzlukla Mücadele Yasası’nı hep beraber Meclis’ten geçirelim

Deva Partisi lideri Babacan: Gelin Siyasi Etik, Şeffaflık ve Yolsuzlukla Mücadele Yasası’nı hep beraber Meclis’ten geçirelim

Kütahya’da orman yangını: Havadan ve karadan müdahale sürüyor

Kütahya’da ormanlık alanda yangın çıktı. Ekiplerin yangına havadan ve karadan müdahalesi sürüyor.

Somali’deki askeri eğitim kampında intihar saldırısı

Somali’nin başkenti Mogadişu’da Jaalle Siyaad Askeri Eğitim Kampı’na bombalı intihar saldırısı gerçekleştirildiği açıklandı. Somali Savunma Bakanlığı, intihar saldırısına karşılık verdiklerini bildirdi.

AİHM’in hak ihlali kararı sonrası DEM Parti harekete geçti: Demirtaş için Meclis’te görüşme talebi

AİHM’in hak ihlali kararı sonrası DEM Parti harekete geçti: Demirtaş için Meclis’te görüşme talebi

Erbil yönetimi tansiyonu düşürmeye çalışıyor: Herki aşireti ablukada, eller tetikte

Erbil yönetimi tansiyonu düşürmeye çalışıyor: Herki aşireti ablukada, eller tetikte

Suriye’de dikkat çeken afiş: Şara ve Trump yan yana

Suriye’nin başkenti Şam’da, Cumhurbaşkanı Ahmed Şara ve ABD Başkanı Donald Trump’ın fotoğraflarının yer aldığı, “barış” temalı bir afiş asıldı.