“Erken teşhis ve tedavi görme engelini büyük oranda önlüyor”

Görme Engeli Tedavisi Hakkında Prof. Dr. Kadriye Ufuk Elgin’den Önemli Açıklamalar

Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Kadriye Ufuk Elgin, görme engeliyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Elgin, çoğu görme engelli bireyin kalıtımsal, doğuştan hastalıklar nedeniyle görme engelli olduğunu belirtti. Ayrıca, akraba evlilikleri, hamilelik sırasında yaşanan enfeksiyonlar, kan uyuşmazlığı ve prematüre doğumların da çocuklarda görme engeli riskini artırdığını vurguladı. Erken teşhis ve tedavinin önemine de dikkat çeken Prof. Dr. Elgin, şeker hastalığı, glokom ve yaşa bağlı sarı nokta hastalığının da görme engeli riskini artıran etmenler olduğunu söyledi.

“Görme Engelli Çocuklarımızın Desteklenmesi İçin Görme Dışındaki Duyularıyla Eğitim Almaları Şart”

Prof. Dr. Elgin, “Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası” kapsamında yaptığı açıklamada, görme engelli bireylerin yaşadığı zorluklara da değindi. Görme dışındaki duyularla eğitim almalarının önemine vurgu yapan Prof. Dr. Elgin, normal sınıflarda eğitim alamayan çocukların sosyal ve bilişsel açıdan büyük zorluklarla karşılaştığını belirtti. Görme engelli bireylerin toplumda ve iş hayatında yaşadığı güçlüklerin altını çizen Elgin, bu durumun önlenmesi için erken teşhis ve tedaviyle birlikte genetik danışmanlığın önemini vurguladı.

Prof. Dr. Elgin, görme engeliyle ilgili yaşanan sorunların çözümüne dair yapılan çalışmalara dikkat çekerek, görme engelli bireylerin hayatlarını kolaylaştırmak için toplumun ve devletin desteklerinin önemli olduğunu belirtti. (DHA)

Günün En Önemli Haber Başlıkları

Related Posts

Fibromiyalji ile Yaşam Nasıl Olmalı ? 

Uzmanlar, 12 Mayıs Fibromiyalji Farkındalık Günü’nde, görünmeyen ağrıların yaşam kalitesine olan etkisine dikkat çekiyor.

İstanbul’daki gıdalarda yüksek pestisit çıkması ne anlama geliyor?

Greenpeace Türkiye’nin bu yıl yayımladığı “Pestisitler ve Çocuklar” raporuna göre, İstanbul’da satılan 14 farklı sebze ve meyvede sağlığı tehdit edebilecek düzeyde pestisit kalıntısı tespit edildi.

Sayı 4 milyonun üzerinde: ‘Sessiz sessiz’ ölüyorlar

Uzmanlar, medyanın kronik solunum yolu hastalıklarına yeterince dikkat çekmediğini vurgularken, bu hastalıkların küresel düzeyde en ölümcül üçüncü neden olduğuna dikkat çekiyor. Astım ve KOAH, her yıl toplamda 4,1 milyon kişinin hayatına mal oluyor.

Bu maddelere dikkat: “Egzamanın gizli tetikleyicileri olabilir”

BHT CLINIC İstanbul Tema Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Dr. Nermin Bahat, egzamanın genellikle bağışıklık sisteminin verdiği tepkiler sonucu ortaya çıktığını ve çevresel ya da kimyasal etkenlerle şiddetlenebileceğini söyledi. Dr. Bahat, “Metal aksesuar ve tekstil boyasına dikkat edin. Egzamanın gizli tetikleyicileri olabilirler” uyarısında bulundu.

Balık keyfiniz kabusa dönüşmesin! Bir lokması bile büyük riskmiş

Balık, yüksek biyolojik değere sahip proteinleri, omega-3 yağ asitleri (özellikle EPA ve DHA), D vitamini ve iyot gibi önemli mikro besinleri içeren değerli bir hayvansal besin kaynağıdır. Dyt. Beste Mum, ancak bazı bireylerde bağışıklık sistemi tarafından alerjen olarak tanımlanarak ciddi reaksiyonlara yol açabileceğini söyledi.

Sağlık Bakanlığı’ndan Ek Ödeme Uyarısı

Sağlık Bakanlığı kamu hastanelerine yazı gönderip, ‘Ek Ödemelerin Gecikmemesi’ konusunda uyarıda bulundu. Hekimsen konu hakkında açıklama yaptı.