Erdoğan’dan faiz açıklaması: 2025’te kesinlikle indireceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Önemli Açıklamalar

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa 8. Olağan İl Kongresi’nde önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, parti örgütüne ‘kırılan kalpleri onarma’ çağrısı yaparken ekonomi konusunda da önemli açıklamalarda bulundu. “Vatandaşın yaşadığı sıkıntıların farkındayız” diyen Erdoğan, 2025 yılında enflasyonu düşürmeyi hedeflediklerini belirterek ‘fırsatçıları’ işaret ederek fahiş fiyatlı ürünleri boykot etme çağrısı yaptı.

Kira ve konut fiyatlarındaki artışı balon olarak değerlendiren Erdoğan, buna karşı sosyal konut projesi hayata geçirmeyi planladıklarını açıkladı.

Faiz konusunda kesin bir açıklama yapan Erdoğan, “Faizi kesinlikle indirmeye başlayacağız. 2025 bunun işaret yılı olacak. Faiz insin ki enflasyon da insin. Bu artık olmazsa olmazımız” dedi.

Erdoğan, 2025 yılı için belirlenen asgari ücret rakamı olan 22 bin 104 lira için de “hesap yerine oturdu” diyerek, asgari ücretin en düşük tutar olduğunu belirtti. “İşveren daha fazla verirse elini tutan yok” diyen Erdoğan, vatandaşlardan sabır ve metanet istedi.

Erdoğan’ın Açıklamalarından Başlıklar

  • Kalpleri Tamir Edeceğiz: Kırgınlıklar varsa göz ardı etmeyeceğiz, kalpleri tamir etmeye başlayacağız. Teşkilatlarımızdan ayağı kesilenler varsa yeniden bulup parti çalışmalarımıza davet edeceğiz.
  • Yaşanan Sıkıntıların Farkındayız: Her alanda Bursa’yı destekledik ancak Koronavirüs salgınıyla dünyada dengeler değişti. Enflasyon yüzde 60-70’leri gördü. Rusya Ukrayna savaşının olumsuzluklarını biz de hissettik.
  • Fahiş Fiyatlı Ürünleri Boykot Edin: Fırsatçıların keyfi fiyatlandırmaları bizim işimizi zorlaştırıyor. Fahiş fiyatlı ürünleri boykot edin.
  • Sosyal Konut Seferberliği Başlatacağız: Deprem bölgelerindeki inşa faaliyetlerinin büyük oranda biteceği yaz aylarından itibaren ülkemizde bir sosyal konut seferberliği başlatacağız. Yeni yuva kuran gençlerimize tahsis edeceğiz.
  • Faizi Kesinlikle İndireceğiz: Faiz insin ki enflasyon da insin. 2025 bunun işaret yılı olacak. Bu artık olmazsa olmazımız.
  • Asgari Ücret Açıklaması: Asgari ücrette tarihimizin en büyük artışlarına gittik. Milletimizden sabır, metanet, ekonomi programımıza destek istiyoruz. 2025’i hedeflerimize uygun şekilde tamamlayarak, son yıllardaki sıkıntılarımızı tarihe gömeceğiz.

(HABER MERKEZİ)

Related Posts

Bakan duyurdu: 4 ülkeye tüm uçak seferleri iptal edildi

İran- İsrail gerilimi tırmanırken Ulaştırma Bakanlığı’ndan kritik açıklama geldi. 16 Haziran 2025 Pazartesi gününe kadar İran, Irak, Suriye ve Ürdün’e yönelik seferler iptal edildi.

‘Duran adam’ eyleminde gözaltına alınan çocuklardan darp iddiası

Taksim Meydanı’ndaki “Duran Adam” eylemi sırasında gözaltına alınan 18 yaş altındaki çocuklar, soruşturma kapsamında savcılıkta ifade verdi. Çocuklar, polis tarafından darp edildiklerini belirtirken, avukatları da müvekkillerinin polisler tarafından küfür ve hakarete maruz kaldığını öne sürdü.

Rusya’dan İsrail saldırısının ardından ilk açıklama

Rusya İsrail’in İran saldırısına ilişkin olarak “İsrail ile İran arasındaki gerginliğin tırmanmasından endişe duyuyor ve bunu kınıyoruz” açıklamasını yaptı.

Aynı odada uyuduğu arkadaşını öldürdü

Bartın’da bir otel odasında çıkan tartışmada, M.B. isimli kişi, arkadaşı Z.G.’yi bıçaklayarak ağır yaraladı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Son Dakika… İran’ın başkenti Tahran’da şiddetli patlama sesleri duyuldu

İsrail’in saldırı tehditlerinin ardından Tahran’ın merkezinden en az 4 şiddetli patlama sesi duyulurken saldırının Tahran’ın batısında ve kuzeydoğusunda gerçekleştiği öğrenildi. Öte yandan İsrail Savunma Bakanı Yisrael Katz, İran’a saldırı düzenlediklerini duyurdu.

Trump: İsrail, İran’a saldırı gerçekleştirebilir

İsrail’in birkaç gün içerisinde İran’a askeri operasyon yapmayı planladığına dair iddialara ilişkin konuşan ABD Başkanı Donald Trump “İsrail, İran’a yönelik saldırı gerçekleştirebilir. Bu olası ve güçlü bir ihtimal” dedi.