Duşta yapılan bu hata sağlığa darbe! Uzmanı uyardı: ‘Yıllar içinde böbrekleri bitiriyor’

Duşta İdrar Yapmak Sağlığa Zararlı! Uzmanlar Uyarıyor

Amerikalı ürojinekolog Dr. Teresa Irwin’in TikTok’ta paylaştığı uyarılara göre, duşta idrar yapmanın sağlığımıza birçok zararı olabilir. Dr. Irwin, suyun akış sesinin mesanenin idrar yapma sinyali almasına neden olabileceğini belirtiyor. Bu alışkanlık uzun vadede idrar tutma kontrolünü bozarak çeşitli mesane sorunlarına yol açabilir.

Özellikle kadınlar, ayakta idrar yapmanın pelvik taban kaslarını baskıladığını ve mesanenin tamamen boşalmamasına neden olduğunu belirtiyor. Bu durumun uzun vadede idrar yolu enfeksiyonlarına ve böbrek fonksiyonlarının olumsuz etkilenmesine yol açabileceği ifade ediliyor.

Mesanede kalan idrar, bakterilerin çoğalması için uygun bir ortam oluşturabilir ve bu da ciddi enfeksiyonlara neden olabilir. Bu nedenle uzmanlar, duşta idrar yapma alışkanlığının terk edilmesi gerektiğini vurguluyor. Dr. Irwin ve Dr. Jeffrey-Thomas, idrar yapma ihtiyacı hissedildiğinde tuvaleti kullanmanın önemine dikkat çekiyor.

Uzmanlar, mesane sağlığını korumak için pelvik taban kaslarını güçlendirmek için Kegel egzersizleri yapılmasını ve yeterli sıvı alımına dikkat edilmesini öneriyor. Ayrıca, hijyen kurallarına uymak da idrar yolu enfeksiyonlarını önlemede önemli bir role sahip.

Related Posts

Araştırmaya göre ABD’de 50 yaş altı kişilerde görülen kanser vakaları arttı

Araştırmaya göre ABD’de 50 yaş altı kişilerde görülen kanser vakaları arttı

Sağ üst karın ağrısını asla hafife almayın

Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Veysel Ersan, karnın sağ üst tarafındaki ağrının ciddiye alınması gerektiğini, sürekli hazımsızlık, şişkinlik ya da sarılık gibi belirtilerin ciddi karaciğer veya safra kesesi hastalıklarının ilk sinyalleri olabileceğini belitti.

Uzmanı uyardı: Erken teşhisle görme kaybının önüne geçmek mümkün

Uzmanı uyardı: Erken teşhisle görme kaybının önüne geçmek mümkün

Uzmanlardan kritik uyarı: 50 yaş üzeri herkes risk altında olabilir

Belirti vermeden ilerliyor, geç fark edildiğinde kalıcı görme kaybına yol açabiliyor. Erken teşhis ve sağlıklı yaşam alışkanlıkları hastalığın kaderini belirliyor.

Bahar aylarında KKKA tehlikesi: Uzmanlardan kene yarısı

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlhan Çetin, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığını bulaştıran kenelerin mayıs ve ağustos arasında daha aktif olduğunu belirterek uyarılarda bulundu.

Vücudun görünmez savaşçısı: Arginin

Kalbi koruyor, cildi yeniliyor, hormonları dengeliyor… Proteinlerin yıkımıyla sentezlenen arginin, bağışıklık sistemini destekleyerek adeta vücuda kalkan oluyor. Dr. Yunus Kayalar, bu amino asidin nohuttan tavuğa, fındıktan yumurtaya pek çok besinde yer aldığını söylüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir