Borsa İstanbul’da yatay seyir: ABD-Çin görüşmeleri nasıl etkileyecek?

Borsa Endeksi Hafif Düştü, İşlem Hacmi 41.6 Milyar Lira Oldu

Borsa endeksi, saat 13.00’te önceki kapanışa göre 4,06 puan ve yüzde 0,04 azalarak 9.275,15 puana geriledi. Toplam işlem hacmi 41,6 milyar lira olarak gerçekleşti. Bankacılık endeksi yüzde 1,22 değer kaybederken, holding endeksi yüzde 0,61 değer kazandı.

Sektör endekslerine bakıldığında, en yüksek kazancı yüzde 1,97 ile “taş toprak” sektörü yaşarken, en büyük kaybı yüzde 2,02 ile “ticaret” sektörü gördü.

Küresel piyasalar, bugün başlayacak ve hafta sonuna kadar devam edecek ABD-Çin ticaret görüşmelerine odaklandı. Bu görüşmelerin haber akışı, pay piyasalarının seyrine etki edebilir.

Analistler, geri kalan günün yurt içi ve yurt dışı veri gündeminin sakin olduğunu belirtiyor ve teknik olarak BIST 100 endeksinde 9.200 ve 9.100 seviyelerinin destek, 9.350 ve 9.450 seviyelerinin ise direnç noktaları olduğunu vurguluyorlar.

Related Posts

Emtia piyasasında tarife belirsizliği

Emtia piyasasında geçen ay ABD’nin tarifelerine ilişkin belirsizliklerle satış baskısı hakim olurken rekor tazeleyen altın pozitif ayrışan az sayıda ürün arasında yer aldı.

SPK’dan kripto varlık platformlarına yönelik “rezerv kanıtı” düzenlemesi

SPK’dan kripto varlık platformlarına yönelik “rezerv kanıtı” düzenlemesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan MÜSİAD’da konuşuyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen MÜSİAD 28. Olağan Genel Kurulunda konuşuyor.

MÜSİAD Genel Başkanlığına Burhan Özdemir seçildi

MÜSİAD Genel Başkanlığına Burhan Özdemir seçildi

Fiyatı bin lirayı geçti: Zirai don vurgunu!

Geçtiğimiz haftalarda yaşanan son zamanların en büyük zirai don olayından sonra fırsatçı tüccarlar harekete geçti. Geçen yılın mahsül ürünlerini ve stokta tuttukları ürünlerin fiyatları son 1 ay içerisinde 2 katına çıktı. Özellikle bu ürünler şöyle …

Ekrem İmamoğlu’na yönelik operasyonların kaybı sürüyor: Hazine’nin faiz ödemelerinde şok artış!

Hazine’nin faiz ödemeleri, nisan ayında önemli bir artış gösterdi. Ekonomistler, bu artışı Türkiye’nin mali yükümlülükleri ve döviz rezervlerindeki düşüşle ilişkilendiriyor. Bu gelişmeler, ekonomik istikrar üzerinde yeni bir baskı oluşturabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir