Binlerce tebligat gönderildi. Emeklilikleri iptal edilebilir

Emeklilik Primlerinde Usulsüzlük Şüphesi: Binlerce Emekli Tebligatla İfade Vermeye Çağrıldı

Emeklilik primlerinde ‘usulsüzlük’ şüphesi ile çok sayıda emekliye tebligat yollandı. Tebligatta emeklilerin 3 iş günü içerisinde ifade vermeleri istendi. Mevzuata uygun olmayan durumlar tespit edilirse, emekliliğin iptaline ve ödenen aylıkların iadesine karar verilecek.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), emeklilerin prim ödemelerini geriye dönük olarak incelemeye devam ediyor. Bu amaçla oluşturulan ekipler, şüpheli buldukları usulsüz durumlarda emeklileri ifadeye çağırıyor.

İfade İçin Üç Gün Süre

Binlerce emeklinin evine tebligatlar gönderilmeye başlandı. SGK, herhangi bir işte çalışmasına rağmen emeklilik hakkı için kendisini sigortalı gösteren ve ‘naylon şirketler’ aracılığıyla emeklilik hakkı elde edenler için denetimleri sıkılaştırdı. İncelemelere takılan emeklilerin 3 iş günü içinde SGK ilçe müdürlüklerine gelerek ifade vermeleri istendi.

Emeklilik İptali ve Maaş İadesine Karar Verilebilir

Emeklilerin, şüphelenilen süre zarfında herhangi bir yerde çalışmadığı anlaşılırsa, usulsüzlük nedeniyle yapılan prim ödemeleri silinecek. Bu uygulama ile birçok vatandaşın emeklilik hakkını kaybetmesi bekleniyor. Kısıtlamalar sadece aylık prim iptaline değil, daha fazlasına da neden olabilir.

Yasal Faiziyle Geri Ödeyecekler

Denetimler sonucunda emeklinin usulsüzlük yaptığı tespit edilse bile emekli maaşı bağlanma tarihinden itibaren 10 yıl geçmişse ceza uygulanmayacak.

Related Posts

Rekabet Kurumu’ndan Mastercard ve Visa’ya Soruşturma

Rekabet Kurulu, Mastercard ve Visa hakkında yurt dışı işlemlerle ilgili soruşturma başlattı.

Bütçe açığı ilk 6 ayda 1 trilyona yaklaştı: Faiz harcamaları haziranda 275 milyar TL’yi aştı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, ”Haziran ayı Merkezi Yönetim Bütçe Gelişmeleri”ni açıkladı. Haziranda 330 milyar liranın üzerinde verilen bütçe açığı Ocak-Haziran döneminde ise 1 trilyon liraya yaklaştı. Faiz giderleri ise dikkat çekti. Son bir ayda faiz giderleri 275 milyar TL’yi aştı.

Petrolde zayıf seyir

Petrol fiyatları haftanın ikinci işlem gününde zayıf seyrediyor. Brent petrolün varili uluslararası piyasalarda 68,71 dolardan işlem görüyor.

Saadet Partisi Lideri Arıkan, fındık bahçesinden iktidara seslendi: Trabzonlu hemşerim emek veriyor ama nimetini Hamburg’daki fındık lobileri yiyor!

Saadet Partisi Lideri Arıkan, fındık bahçesinden iktidara seslendi: Trabzonlu hemşerim emek veriyor ama nimetini Hamburg’daki fındık lobileri yiyor!

Haziranda otomotiv üretimi arttı, otomobil üretimi düştü

Haziran ayında Türkiye’nin toplam otomotiv üretimi geçen yıla göre yüzde 7,8 artarken, otomobil üretimi yüzde 7,1 azaldı.

Zirai don vurdu kiraz yemeden bitti

Nisan ayında yaşanan kar yağışı ve soğuk havanın vurduğu kiraz ağaçlarında verim ülke genelinde yüzde 70-80 oranında azaldı. Son hasadın yapıldığı kirazda iç piyasada kiraz mevsimi geçerken hala evlere kiraz girmedi; ihracata da gönderilecek ürün kalmadı.