Bakanlık harekete geçti: ‘Gizemli kutu’ya inceleme

Gizemli Kutu Şikayetleri Artıyor: Tüketiciler Mağdur Durumda

Son zamanlarda sosyal medyada popüler markaların taklit edilerek, vatandaşlara çekilişle yüksek fiyatlı hediyeler vaad eden ‘Gizemli Kutu’ satışlarıyla ilgili olarak artan şikayetler dikkat çekiyor. Mağdur olan tüketiciler, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi ve Tüketici Hakem Heyetleri’ne başvurarak yaşadıkları sorunları bildirdi. Şikayetler genellikle internet sitelerinden yapılan alışverişlerde ürünlerin gönderilmemesi, iade edilen ürünlerin bedelinin iade edilmemesi, ya da minimum kutu içeriği değerinden düşük ürünlerin gönderilmesi gibi konuları içeriyor. Ticaret Bakanlığı, söz konusu şikayetler üzerine 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamında inceleme başlattı ve ilgili firmalar hakkında gerekli işlemlerin yapılacağını belirtti.

‘Sahiplerine Uyarılar’ – Bilişim Uzmanı Prof. Dr. Ali Murat Kırık

Zararlı ‘Gizemli Kutu’ satışlarıyla ilgili uyarılarda bulunan bilişim uzmanı Prof. Dr. Ali Murat Kırık, tüketicilerin kart bilgilerinin ele geçirilip dolandırılabileceğine dikkat çekti. Prof. Dr. Kırık, bu tür satışlarda kart bilgilerinin paylaşıldığı anda hesaplardan para çekilebileceğini ve tüketicilerin mağdur duruma düşebileceğini vurguladı. Sahte siteler aracılığıyla popüler markaların ve giyim firmalarının taklit edilerek vatandaşların kandırıldığını belirten Prof. Dr. Kırık, bu sitelerde yüksek vaatlerle hediye kazanma vaadiyle tüketicilerin yanıltıldığını söyledi. Vatandaşları bu tür dolandırıcılık girişimlerine karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

‘Suç Duyurusunda Bulunun’ – Prof. Dr. Ali Murat Kırık’tan Vatandaşlara Çağrı

Prof. Dr. Ali Murat Kırık, sözde kampanyalara katılan vatandaşların hukuki sorunlarla karşılaşmamaları için Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı’na müracaat etmeleri gerektiğini belirtti. Vatandaşların sponsorlu reklamlara karşı dikkatli olmaları, web sitelerinin güvenilirliğini kontrol etmeleri ve banka/kredi kartı bilgilerini paylaşmamaları gerektiğini söyledi. Ayrıca vatandaşların bu tarz dolandırıcılık girişimlerini siber emniyet güçlerine bildirmesi ve hukuksal süreçte suç duyurusunda bulunmaları tavsiyesinde bulundu.

Related Posts

OPEC üyesi 8 ülke üretim artışı planını hızlandırdı

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı üretici ülkelerden oluşan OPEC+ grubu üyesi 8 ülke, haziranda bir önceki aya göre günlük 411 bin varil üretim artışına gidecek.

Uludağ İhracatçı Birliklerinin nisan ayı ihracatı 3 milyar 244 milyon dolar oldu

Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) nisan ayı ihracatı, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 15 artarak 3 milyar 244 milyon dolar oldu.

Altında sert dönemeç uyarısı: Düşüş kaçınılmaz olacak

İş Yatırım’dan Şant Manukyan, altının ons fiyatında gerçek bir düşüş yaşanacaksa bunun merkez bankalarının satışlarından kaynaklanacağını söyledi. Jeopolitik riskler ve dolar likiditesi krizine karşı uyararak, “Altın yeniden 3bin 200 doların altına inebilir!” ifadelerini kullandı.

Bu ülkelerdeki gelir oranları Türkiye’yi geride bıraktı: ‘Sadece Bulgaristan’ı geçebildik’

Avrupa’daki ortalama aylık net gelire göre, Türkiye sadece Bulgaristan’ı geçebildi. Siyasal İktisatçı İnan Mutlu “AB’de ortalama aylık net gelir 2 bin 464 Euro iken, Türkiye’de 953 Euro” dedi.

Depremi fırsata çevirdiler: Fiyatlar uçtu

İstanbul’da yaşanan 6.2 büyüklüğündeki depremin ardından, şehirde yaşayanlar daha güvenli bölgelere yönelmeye başladı… Bu hareketlilik, Çatalca, Silivri, Arnavutköy ile Tekirdağ’ın Çorlu ve Marmara Ereğlisi ilçelerinde arsa ve tarla fiyatlarını hızla yükseltti…

Dolar ve Euro bugün ne kadar oldu? 30 Nisan 2025 Çarşamba döviz fiyatları

10 Ocak 2025 Cuma günü dolar ve Euro’nun güncel fiyatları belli oldu. Peki, dolar bugün ne kadar? Euro kaç TL? İşte güncel döviz kurları…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir