Babacan’dan ”çatı grubu” açıklaması: Türkiye’ye yepyeni bir iş birliği modeli kazandırmayı arzu ediyoruz

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’dan Önemli Açıklamalar

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Gelecek Partisi, Saadet Partisi ve DEVA Partisi arasında TBMM’de yeni bir grup kurma çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. Babacan, “Heyetlerimiz bugün de bir araya geldiler, toplandılar. Bu önümüzdeki süreçte de bu toplantılar devam edecek. Yani biz şu an itibarıyla bu meseleye olumlu bakıyoruz ve Türkiye’ye yepyeni bir modeli, yepyeni bir iş birliği modelinde kazandırmayı arzu ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Yeneroğlu’nun istifasına Babacan’dan ilk açıklama: AK Parti’ye katılacak herhangi bir arkadaşımız olmaz

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, SZC TV’de gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Babacan, TBMM’de Saadet-Gelecek Grubu’nun düşmesinin ardından Gelecek Partisi, Saadet Partisi ile DEVA Partisi arasında TBMM’de yeni bir grup kurma çalışmalarına ilişkin detayları paylaştı. Ali Babacan, “Eylül ayından itibaren biz aslında diğer siyasi partilerle görüşmeye başladık. Öncelikle Saadet Partisi ile çalışmalarımız belli bir noktaya gelmişti. Daha sonra Gelecek Partisi ile çalışmalar belli bir aşamaya gelmişti. Salı günü, Nedim Yamalı’nın istifasından sonra zaten olgunlaşmış bir çalışmayı artık hayata geçirmeyle ilgili bir prensip kararı aldık. Yani dün üç genel başkan öğlen saatlerinde bir araya geldik. Sayın Davutoğlu ve Sayın Arıkan ve ben üçlü bir araya geldik. Zaten üzerinde epeydir çalıştığımız kadrolarımızın da üzerinde çalışıp bir çerçeve oluşturduğu bir modeli hayata geçirmeyle ilgili prensip kararı aldık.” şeklinde ifadeler kullandı.

‘Önümüzdeki süreçte toplantılar devam edecek’

Prensip kararını açıklayan Babacan, “Prensip kararı şu demektir, yani ‘karar aldık bitti’ demek değil. Yani prensipte dedik ki ‘böyle bir model artık uygun.’ Bu model üzerinde çalışmaya devam edelim kararı aldık. Henüz son noktayı koyup işi bağlamış değiliz. Heyetlerimiz bugün de bir araya geldiler, toplandılar. Bu önümüzdeki süreçte de bu toplantılar devam edecek. Bu çatı grup formülünü biraz ete kemiğe büründürmeye ilgili de bir çalışmaya devam edecek arkadaşlarımız. Bizim kendi partimiz içerisinde bazı iç süreçlerimiz var. Diğer partilerin kendi işlerinde yapmaları gereken istişare süreçleri var. Nihayetinde bu partilerin kendi iç süreçlerini tamamlayıp, dediğim noktaya getirip, ondan sonra dönüp nihayet kararları oluşturup ilerlememiz gerekiyor. Yani biz şu an itibariyle bu meseleye olumlu bakıyoruz ve Türkiye’ye yepyeni bir modeli, yepyeni bir iş birliği modelinde kazandırmayı arzu ediyoruz.” şeklinde devam etti.

Related Posts

Halasının asansörsüz apartmanında yaşıyor!

Çete lideri olarak gözaltına alındı, itirafçı oldu, Başkan Bahçetepe’yi rüşvetle suçladı. Tutuklanan Bahçetepe ise kiralık ev bile tutamıyor.

Siyasette bayramlaşma trafiği: DEM Parti’nin ilk ziyaretçisi MHP oldu

Kurban Bayramı nedeniyle partiler arasında bayramlaşma vesilesiyle ziyaret trafiği başladı. En dikkat çeken ziyaretler ise MHP ile DEM Parti arasında oldu. Ziyaretlerde yapılan konuşmalara “süreç” gündemi damga vurdu.

Trump-Musk gerginliği sürüyor: ABD Başkanı, satın aldığı Tesla elinden çıkaracak

ABD Başkanı Trump ile Elon Musk arasında yaşanan gerginlik tırmanarak devam ediyor. ABD Başkanı’nın mart ayında satın aldığı Tesla aracını elinden çıkarmak istediği bildirildi.

Kurbanlık boğa ipini çözdü, çıktığı çatı çökünce otomobilin üzerine düştü

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde kaçan kurbanlık boğa, çıktığı garajın çatısının çökmesiyle yaklaşık 3 metre yükseklikten park hallindeki otomobilin üzerine düştü. Otomobilde maddi hasar meydana geldi.

Hollanda’da Rotterdam Erasmus Üniversitesi 3 İsrailli üniversiteyle işbirliğini dondurdu

Hollanda’nın Rotterdam Erasmus Üniversitesi (EUR), İsrail’deki 3 üniversiteyle kurumsal işbirliğini dondurduğunu açıkladı.Üniversite yönetiminden yapılan açıklamada, İsrailli Bar-Ilan, Kudüs İbrani ve Hayfa üniversiteleri ile değişim programlarının askıya alındığı ve yeni araştırma işbirliklerinin başlatılmayacağı bildirildi.

Gazze’de kan durmuyor: Ölü sayısı 54 bini aştı! (5 Haziran 2025)

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı’nın yazılı açıklamasında, İsrail’in devam eden saldırılarında yaşanan can kayıpları ve yaralanmalara dair güncel bilgiler aktarıldı. Son 24 saatte Gazze’deki hastanelere 70 cenaze ve 189 yaralı ulaştırıldığı …