Azerbaycan Hava Yolları, Rusya’nın 3 kentine daha uçuşları durdurdu

Bakü-Grozni Seferini Yapan Uçağın Düşmesi Hava Yolları Uçuşlarını Etkiledi

Azerbaycan Hava Yolları’nın (AZAL) 25 Aralık’ta Kazakistan’da düşen Bakü-Grozni seferini yapan yolcu uçağı sonrasında, Rusya’nın yedi kentine uçuşlarını durdurduğu açıklandı. Şirket, Saratov, Nijni Novgorod ve Vladikavkaz kentlerine uçuşları geçici olarak askıya aldı.

Kaza sonrası yapılan açıklamada, Kazakistan’ın Aktau kenti yakınlarında gerçekleşen kazanın sebep ve sonuçlarının detaylı incelenmesi gerektiği belirtildi. Bu nedenle, uçuş güvenliği için Saratov, Nijni Novgorod ve Vladikavkaz kentlerine uçuşlar yapılmayacak.

AZAL’ın Açıklamaları

AZAL’a ait Embraer 190 tipi uçağın kaza yapmasıyla ilgili yapılan ilk soruşturmalar, dış müdahalenin olabileceğine işaret etti. 25 Aralık’ta Aktau yakınlarında düşen uçakta hayatını kaybedenlerin sayısı 38 olarak açıklanırken, 29 kişi ise kurtulmayı başardı. Şirket yetkilileri, uçağın Rus hava savunma sistemi saldırısına maruz kaldığı iddialarını doğruladı.

27 Aralık’ta yapılan açıklamada, kaza ile ilgili elde edilen ilk bulguların dış müdahale olduğunu gösterdiği belirtildi. Soruşturma devam ederken, uçuşlar nihai sonuca kadar belirli kentlere askıya alınmış durumda.

(Kaynak: ANADOLU AJANSI)

Related Posts

8 bin 560 kişi gemiden indi, esnaf bayram etti

Kruvaziyer turizminin önemli noktalarından Aydın’ın Kuşadası ilçesi, 3 kruvaziyerle gelen 8 bin 560 turisti ağırladı.

Diyanet’e pankartlı protesto: “Pedofiliye geçit yok!

6 yaşındaki çocuğun evlenebileceğini savunan ilahiyatçı Nureddin Yıldız’ı protesto eden Boğaziçi üniversitesi öğrencilerine destek vermek isteyen gençler Ankara’da Diyanet İşleri Başkanlığı’na pankart astı.

Tüfekle oynayan çocuk kendini vurdu

Mardin’de 14 yaşındaki çocuk oynadığı tüfeğin kazara ateş alması sonucu ağır yaralandı.

HÜDA PAR Adana İl sekreterini öldürene müebbet hapis cezası verildi

Karar duruşmasını izleyen HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, cinayetin siyasi olduğunu iddia etti. HÜDA PAR Adana İl sekreterini öldürene müebbet hapis cezası verildi.

Eğlence mekanındaki hesap kavgasında kan aktı

Bursa’da bir eğlence mekanında çalışanlarla müşteriler arasında çıkan kavgada Hakan Uyanık hayatını kaybetti, 2 kişi de yaralandı. Uyanık’ın, mekanda hesap yüzünden tartışan arkadaşları arayınca olay yerine gittiği belirtildi.

Sakarya’daki fındık fabrikasında çıkan yangına müdahale ediliyor

Sakarya’nın Karasu ilçesinde bir fındık kırım fabrikasında çıkan yangın hızla büyüyerek fabrikanın depo ve üretim alanını sardı, itfaiye ekiplerinin müdahalesi devam ediyor.