Avrupa Birliği Trump ile “olumlu etkileşim kurmayı” bekliyor

Avrupa Birliği Liderleri, ABD’ye Karşı Birlik Mesajı Verdi

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ve AB Konseyi Başkanı Antonio Costa, aynı mesajı X hesaplarından paylaştı.

20 Ocak’ta görevi devralacak olan Trump’a hitap eden AB liderleri, “ABD en yakın ortağımızdır ve Transatlantik bağlarımızı güçlendirmeye kararlıyız.” dedi.

Ortak mesajda, “AB’nin temel demokratik değerlerini korumak ve güçlendirmek, ekonomimizi daha rekabetçi ve sürdürülebilir hale getirmek, küresel ortaklarımızı genişletmek ve güvenliğimize daha fazla yatırım yapmak önemlidir.” vurgusu yapıldı.

Mesajda, “Ortak değerlerimiz ve çıkarlarımız temelinde, gelecek ABD yönetimi ile olumlu bir etkileşim kurmayı sabırsızlıkla bekliyoruz. Zorlu bir dünyada, Avrupa ve ABD’nin birlikte daha güçlü olduğunu biliyoruz.” ifadesine yer verildi.

ABD’deki ilk Trump dönemi, AB ve üye ülkeleri arasında ciddi gerilimlere neden olmuştu.

Related Posts

CHP’li Başarır: Erdoğan  her şeyi söylüyor ama adaletten bahsetmiyor

CHP Grup Başkanvekili Başarır, “Bugün Cumhurbaşkanı çıkıp açıklama yapıyor her şeyi söylüyor ama adaletten bahsetmiyor” dedi.

Fransa Genelkurmay Başkanı Burkhard: Rusya Fransa’yı Avrupa’da baş düşmanı olarak görüyor

Fransa Genelkurmay Başkanı Thierry Burkhard, düzenlediği basın toplantısında Rusya’nın Fransa’yı “Avrupa’daki baş düşmanı” olarak gördüğünü ifade etti. Burkhard, Rus uydularının uzaydaki manevralarının “uydularının yörüngelerini engellemek ve onları gözetlemek” amacıyla yapıldığını ifade etti.

Sopalı, tekmeli, kavgada 5 yaralı: O anlar kamerada

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde yol yapım çalışmaları kapsamında kurulan şantiye alanında köylülerle işçiler arasında çıkan tekmeli ve yumruklu kavgada 2’si asker, 5 kişi yaralandı, 5 kişi gözaltına alındı.

Çorlu Tren Faciasında evladını kaybeden Mısra Öz’e açılan ‘kamu görevlisine hakaret’ davasında karar çıkmadı

Çorlu Tren Faciası’nda 9 yaşındaki oğlu Oğuz Arda Sel’i kaybeden Mısra Öz’ün, “kamu görevlisine hakaret” suçlamasıyla yargılandığı davanın dördüncü duruşması Çorlu 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Mahkeme, duruşmayı 27 Kasım 2025 tarihine erteledi.

Yunanistan’da bir gazetecinin yaşadığı binada patlayıcı düzenek bulundu

Atina’da Yunan gazeteci Yannis Pretenteris’in yaşadığı binada bir poşet içerisinde patlayıcı düzenek bulundu. Düzenek, bomba imha ekipleri tarafından imha edilirken, Hükümet Sözcüsü yaptığı açıklamada terör eylemini kınadı.

Deva Partisi lideri Babacan: Gelin Siyasi Etik, Şeffaflık ve Yolsuzlukla Mücadele Yasası’nı hep beraber Meclis’ten geçirelim

Deva Partisi lideri Babacan: Gelin Siyasi Etik, Şeffaflık ve Yolsuzlukla Mücadele Yasası’nı hep beraber Meclis’ten geçirelim