Kalp hastası çocuk ambulans uçakla Van’dan İzmir’e sevk edildi

Van Sağlık Bilimleri Üniversitesi Hastanesi’nden İzmir’e Hastane Nakli

Van’da Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören 6 yaşındaki Permanent junctional resiprocating taşikardisi (PJRT) tanısı olan bir hasta, ileri tetkik ve tedavisinin yapılması için İzmir Şehir Hastanesi’ne sevk edilme kararı alındı. Bu doğrultuda, Sağlık Bakanlığı tarafından görevlendirilen ambulans uçak, Van Ferit Melen Havalimanı’na indi ve hastanın nakli gerçekleştirildi.

İHA’nın haberine göre, hastanın durumu ciddiyetini koruduğu için acil bir şekilde İzmir Şehir Hastanesi’ne sevk edilmesine karar verildi ve ambulans uçakla nakli gerçekleştirildi.

(İHA)

Related Posts

El, Ayak ve Ağız Hastalığı Aile İçinde Yayılabilir!

El, ayak ve ağız hastalıklarının aile içinde hızla yayılabileceğine dikkat çeken uzmanlar, ebeveynlere uyarılarda bulundu. 

Uzmanlardan “anoreksiya” uyarısı: Sosyal medya bağımlılığı ve popülerlik albenisi, gençleri sürüklüyor

Uzmanlardan “anoreksiya” uyarısı: Sosyal medya bağımlılığı ve popülerlik albenisi, gençleri sürüklüyor

Hem şekerli hem faydalı: Dondurmanın şaşırtıcı etkisi

Yaz aylarının vazgeçilmezi olan dondurma, serinletici tadıyla küçük büyük herkesin favori lezzetleri arasında yer alıyor. Ancak bu tatlı kaçamağın sağlık üzerindeki etkileri, yıllardır tartışma konusu. “Şekerli olduğu için zararlı” düşüncesi olsa da uzmanlar tersini söylüyor.

Fibromiyalji ile Yaşam Nasıl Olmalı ? 

Uzmanlar, 12 Mayıs Fibromiyalji Farkındalık Günü’nde, görünmeyen ağrıların yaşam kalitesine olan etkisine dikkat çekiyor.

İstanbul’daki gıdalarda yüksek pestisit çıkması ne anlama geliyor?

Greenpeace Türkiye’nin bu yıl yayımladığı “Pestisitler ve Çocuklar” raporuna göre, İstanbul’da satılan 14 farklı sebze ve meyvede sağlığı tehdit edebilecek düzeyde pestisit kalıntısı tespit edildi.

Sayı 4 milyonun üzerinde: ‘Sessiz sessiz’ ölüyorlar

Uzmanlar, medyanın kronik solunum yolu hastalıklarına yeterince dikkat çekmediğini vurgularken, bu hastalıkların küresel düzeyde en ölümcül üçüncü neden olduğuna dikkat çekiyor. Astım ve KOAH, her yıl toplamda 4,1 milyon kişinin hayatına mal oluyor.