Gaziemir’de Üst Geçit Projesinde Bekleyiş Eleştirildi

Gaziemir Meclis Üyesi Nail Kocabaş: Optimum AVM ile ESBAŞ Arasındaki Üst Geçit İçin İhale Çıkılmıyor!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Gaziemir Meclis Üyesi Nail Kocabaş, Gaziemir Zafer Mahallesi’nde Optimum AVM ile ESBAŞ arasında yapılması planlanan yaya üst geçidi için hala ihaleye çıkılmamasını eleştirerek, “Beklemenin lüksü değil, ciddi bir riski var” dedi.

AK Parti Gaziemir Meclis Üyesi Nail Kocabaş, İzmir Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından geçtiğimiz yıl projelendirilen ve Ekim 2024’te imar planı değişikliği tamamlanan üst geçit için aradan geçen 9 ayda hiçbir somut adım atılmadığını belirtti. “Optimum kavşağı, İzmir’in en yoğun ve kritik noktalarından biri. Sadece alışverişe gelen vatandaşlarımız değil, ESBAŞ’taki yaklaşık 25 bin çalışan her gün bu tehlikeyi yaşıyor. Her geçen gün kazaya davetiye çıkarıyor” diyen Kocabaş, projenin ihale sürecinin bir an önce başlatılması gerektiğini vurguladı.

“Gaziemirli hemşehrilerimizin can güvenliğini ilgilendiren bu konuda siyasi değil, insani bir çağrı yapıyoruz” diyen AK Partili Kocabaş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’a seslenerek, “Proje hazır, imar planı hazır, ama irade yok. Allah korusun bir kaza yaşanırsa bunun hesabını kim verecek?” ifadelerini kullandı. – İZMİR

Related Posts

AKP’li vekiller zeytin katliamı için kavgayı bile göze aldı

Zeytinliklerin madencilik faaliyetlerine açılmasını öngören Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi. Milletvekili Perihan Koca, AKP Ağrı Milletvekili Ruken Kilerci’nin kendisine fiziki müdahalede bulunduğunu iddia ederek o anları sosyal medyada paylaştı.

Rubio’dan Şam’a Süveyda Çağrısı

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, Şam yönetimini Suriye’nin Süveyda ilindeki çatışmaları durdurmaya davet etti.

Fransız şarkıcıdan Filistin’e destek… Başına kefiye bağladı

Fransa’da düzenlenen Vieilles Charrues şarkı festivalinde Fransız şarkıcı Solann, Filistin ile dayanışma amacıyla başına kefiye bağlarak sahneye çıktı.

Gazze’deki hasta çocukları tahliye etmeyen İngiltere’ye dava

İsrail’in saldırısı altındaki Gazze’de sağlık durumu kritik olan üç çocuğu temsil eden hukuk firması, çocukları tahliye etmeyen İngiltere hükümetine karşı yasal işlem başlatılması için harekete geçti.

Aksaray’da düğün konvoyunda feci kaza! 2 kişi ağır yaralı

Aksaray’ın Eskil ilçesinde düğün konvoyunda meydana gelen trafik kazasında 2 kişi ağır yaralandı. Araçların hurdaya döndüğü kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Vietnam’da Tekne Faciası: 27 Ölü

Halong Körfezi’nde fırtına nedeniyle alabora olan teknede 27 kişi hayatını kaybetti.