Cemil Tugay’dan kurultay mesajı: ‘Siyasi Partiler Kanunu açık’

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ve 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptali istemiyle açılan davanın Ankara 42. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen üçüncü duruşmasına ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Davada bugün veya daha sonrasında bir karar verileceğini belirten Tugay, “Ancak hukuk ve adalet sadece verilecek kararla ilgilenmez. Adalet, sonucu ve şekli ile bir bütündür. Siyasi Partiler Kanunu açıktır, seçim mevzuatı ortadadır. Bu tür bir tartışmanın olması kabul edilebilir değildir, meşru değildir, hukuki değildir.

Kurultay sürecinin muhataplarının gördüğü ve bildiğinin hukuksuz olmadığını belirtme borcu dışında başkaca bir söze gereksinim dahi duymayacağı açıktır. Ezcümle, Cumhuriyetimizin Kurucusunun dediği gibi: Bir hükümet, ancak adalete dayanabilir. Bağımsızlık, gelecek, özgürlük her şey adaletle vardır” değerlendirmesini yaptı.

Daha fazla bilgi için tıklayın.

Related Posts

Kılıçdaroğlu ‘kurultay davası’ sonrası sessizliğini bozdu

CHP 38. Olağan Kurultayı’nın iptali istemiyle açılan davanın duruşması bugün görüldü. Davadan çıkan karara göre duruşma 8 Eylül’e ertelendi. Eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, ertelenen dava sonrası sessizliğini sosyal medyadan bozdu…

‘Kurultay davası’ ertelendi… CHP’den ilk açıklama: ‘Şizofrenik bir dilekçeyle dava açılıyor, hemen reddedilmeliydi!’

Son dakika haberi… CHP’nin kurultay davası 8 Eylül’e ertelendi. Gelişmenin ardından kameralar karşısına geçen CHP’li Ali Mahir Başarır, “Biz Türkiye’nin gündemi ile ilgilenmeye devam edeceğiz. Bu dava hemen reddedilmeliydi” dedi.

CHP’li Bağcıoğlu’ndan orman yangınları açıklaması

Yaz ayının etkisini göstermesiyle beraber, yurt genelinde etkili olan yangınlara ilişkin yazılı bir açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, “TSK’nın sahip olduğu kapasite daha etkili bir şekilde sistemin içine entegre edilmelidir. Bu sayede sorumlulukların netleştiği, inisiyatifin kaybolmadığı, daha güçlü bir müdahale mekanizması oluşturulabilir” dedi.

AKP’li eski başkandan ‘sanayi’ eleştirisi… Sanayi büyük darbe yiyor

2009-2014 yılları arasında Gaziantep Özel İdaresi AKP Meclis Başkanlığı görevini yürüten Menderes Karaduman, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) yaşadığı sorunlara dikkat çekti. Karaduman, “300-400 işçi çalıştıran sanayici bile isyan ediyor. Ben bu kadar istihdam sağlarken, öbürü sanayideki dükkândan benden çok kazanıyor diyerek şevklerini kaybediyorlar. Kısacası Gaziantep OSB kan kaybediyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Türk Kara Kuvvetlerinin 2234’üncü kuruluş yıl dönümünü kutladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Kara Kuvvetlerinin 2234’üncü kuruluş yıl dönümünü kutladı. Türk Kara Kuvvetlerinin 2234 yıllık bir tarihe sahip olduğunu belirten Erdoğan, “Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ile Kara Kuvvetlerimizin kahraman mensuplarını saygıyla selamlıyor, şehitlerimizi minnetle yâd ediyorum.” dedi.

Yarkadaş’ın pavyon iddiasına hukukçu Gültekin yanıt verdi: Somut delil yok… ‘Savcılık bu iddiayı sonuna kadar araştırmamış’

TGRT Haber’de yorumculuk yapan Barış Yarkadaş, CHP Kurultay’ına ilişkin, “Delege pavyonda 1000 dolar almış” iddiasında bulundu. Yarkadaş’a cevap hukukçu Mehmet Ruşen Gültekin’den geldi. Gültekin, tek tek iddianın araştırılmadan iddianameye nasıl koyulduğunu anlattı.