Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Kiev yolculuğuna başladı: Zırhlı trenle Polonya’dan yola çıktı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ukrayna’ya Ziyaret Gerçekleştiriyor

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Moskova gezisinin ardından Ukrayna’ya 2 günlük bir ziyaret gerçekleştiriyor. Bakan Fidan, ziyaret için Polonya’nın Rzeszow kentinden trenle Kiev’e hareket etti. Savaşın başladığı 2022’den bu yana Ukrayna hava sahasının kapalı olması nedeniyle ziyaretler Polonya üzerinden gerçekleştiriliyor.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Almanya Başbakanı Friedrich Merz ve İngiltere Başbakanı Keir Starmer gibi liderlerin Ukrayna ziyaretlerinde kullandığı zırhlı tren ile Bakan Fidan’ın yolculuğu yaklaşık 10 saat sürecek.

Fidan, Zelenski ile Görüşecek

Bakan Fidan’ın Ukrayna ziyaretinde Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ve Başbakan Denis Şmihal ile bir araya gelmesi bekleniyor. Ayrıca, İstanbul’da gerçekleştirilen doğrudan müzakerelerde Ukrayna heyetini temsilen Savunma Bakanı Rüstem Umerov ile görüşmesi öngörülüyor.

Fidan’ın görüşmelerinde, Türkiye ile Ukrayna arasındaki stratejik ortaklık temelinde ticaret, enerji, savunma ve güvenlik alanları başta olmak üzere ikili ilişkilerin geliştirilmesi ele alınacak.

Ankara’dan Barış Mesajı

Türkiye’nin Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne, egemenliğine ve bağımsızlığına verdiği desteği yineleyecek olan Fidan, Rusya-Ukrayna Savaşı’nın olumsuz etkilerine dikkat çekerek, barışın sağlanması ve seyrüsefer emniyetinin önemine vurgu yapacak.

Bakan Fidan, Ukrayna’nın yeniden inşasında Türkiye’nin destek olmaya hazır olduğunu belirterek, Kırım Tatarlarının durumuna verdiği önemi hatırlatacak. Ayrıca, Kırım Tatarları liderleri ile de bir araya gelecek.

Related Posts

Kemal Anadol’un gazetemizdeki yazısı siyaset kulislerini hareketlendirdi: Yeni kurultay çıkış olabilir

CHP’de Özgür Özel’in genel başkan seçildiği kurultayların iptal edilmesine yönelik dava kulislerde tartışılmaya devam ediyor. Son olarak eski CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, gazetemizde dün yayımlanan yazısında önemli saptamalarda bulundu.

İBB’ye yönelik 5. dalga operasyonda yeni gelişme: Gözaltı kararı 49’a, gözaltı sayısı 38’e yükseldi!

İktidarın hedefindeki İBB’ye yönelik 5. dalga operasyonda gözaltı kararı verilenlerin sayısı 49’a, gözaltına alınanların sayısı ise 38’e yükseldi.

Son dakika… Dışişleri Bakanlığı’ndan açıklama: Görüşmeler olumsuz sonuçlanmadı

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Keçeli, Türkiye’nin ev sahipliğinde İstanbul’da düzenlenen Rusya ile Ukrayna arasındaki görüşmeler için “Olumsuz sonuçlanmadı” dedi.

İnternette tehlikeli akım… Sebebi şaşırttı

Sosyal medya platformu TikTok’ta ortaya çıkan “erkeklerde kirpik kesme akımı” dünya genelinde yankı uyandırdı. Daha maskülen bir görünüm elde etmek amacıyla makas veya tıraş makinesiyle kirpik kesen erkekler arasında hızla yayılan bu akım, İngiltere’nin önde gelen gazetelerinden The Times’a da konu oldu. Ancak uzmanlar, estetik kaygılarla popülerleşen bu trendin ciddi sağlık riskleri taşıdığı konusunda uyarıyor.

Düğün çıkışında tartıştığı yakınının başına vurduğu taşla öldürdü

Kağıthane’de, düğün salonundan çıkan 72 yaşındaki Mehmet Ginyol, aynı düğünden çıktığı ve alkollü olduğu öne sürülen Barış G. (32) tarafından başına taşla vurularak öldürüldü.

Son dakika… Rusya ve Ukrayna arasında İstanbul müzakereleri: Çırağan Sarayı’ndaki görüşmeler öncesi diplomasi trafiği

Ukrayna ve Rusya, 24 Şubat 2022’den bu yana devam eden savaşa çözüm bulmak için bir kez daha İstanbul’da bir araya gelecek. Ukrayna, dün Rusya’ya savaşın başından bu yana düzenlediği en kapsamlı saldırılardan biriyle 40’tan fazla Rus bombardıman uçağını imha etti. Rus tarafı, saldırıya karşılık vereceğini duyururken, Çırağan Sarayı’nda saat 13.00’te başlaması beklenen görüşmeler öncesi tansiyon yükseldi.