Zelenskiy, Trump ile görüştü

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Trump ile Yaptığı Telefon Görüşmesini Değerlendirdi

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, ABD Başkanı Donald Trump ile yaptığı telefon görüşmesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Zelenskiy, Trump ile gerçekleştirdikleri güzel görüşmeye değinerek, Ukrayna Parlamentosu’nun ABD-Ukrayna “ekonomik ortaklık” anlaşmasını onaylamasının memnuniyet verici olduğunu ifade etti.

Zelenskiy, görüşmede savaşın sona erdirilmesi konusuna da değindiklerini belirterek, Trump’a cephedeki son gelişmeler hakkında bilgi verdiğini aktardı. Ukrayna’nın 30 günlük bir ateşkese hazır olduğunu ifade eden Zelenskiy, bu önerinin Rusya tarafından olumlu karşılanmasını umduklarını dile getirdi.

Devamında Zelenskiy, Rusya’nın savaşı bitirme niyetinin ciddi olduğunu göstermesi gerektiğini vurgulayarak, Trump’ın savaşın sona erdirilmesine ve ateşkesin sağlanmasına destek vermek istediğini belirtti. Ayrıca, Ukrayna Parlamentosu’nun ABD-Ukrayna “ekonomik ortaklık” anlaşmasının onaylanmasının olumlu bir adım olduğunu değerlendiren Zelenskiy, bu anlaşmanın Ukrayna ile ABD arasındaki ilişkiler açısından son derece umut verici olduğunu ekledi.

ABD-Ukrayna Anlaşması ve Ekonomik Ortaklık

Amerika Birleşik Devletleri ve Ukrayna, nadir toprak elementlerini içeren “ekonomik ortaklık” anlaşmasını 1 Mayıs’ta imzaladıklarını duyurmuştu. Bu anlaşma, “ABD-Ukrayna Yeniden Yapılandırma Yatırım Fonu”nun kurulmasını öngörüyor ve iki ülke arasındaki askeri ve finansal desteğin yanı sıra ABD’nin Ukrayna’nın doğal kaynaklarına erişimine olanak tanıyor.

Related Posts

Ukrayna ve Rusya’nın barış görüşmeleri Çırağan’da gerçekleşecek

Ukrayna ile Rusya arasında yıllardır devam eden savaşın sona ermesi için yapılan müzakerelerin bir ayağı da İstanbul’da. Rusya-Ukrayna tarafları, yarın müzakerelerin 2. turu için yeniden İstanbul’da bir araya gelecek. Dışişleri Bakanlığı yetkilisi …

Yunan polisi, ajanlarına kurşun yağdıran Dalton’u yakaladı

Yunanistan’da EYP istihbarat ajanlarına kurşun yağdıran Daltonlar çetesine bağlı bir kişi, Yunanistan’ın Rodop köyünde düzenlenen operasyonla yakalandı. Şüpheli, saldırıda kullanılan aracı kullanan ve ateş eden kişi olarak tanımlandı. Diğer iki zanlının Edirne sınırına yakın bölgede arandığı bildirildi.

Nedim Şener canlı yayında tek tek açıkladı: Kemal Kılıçdaroğlu kimi hedef aldı?

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun gündeme bomba gibi düşen paylaşımını değerlendiren Gazeteci Nedim Şener canlı yayında dikkat çeken ifadeler kullandı. Şener, Kılıçdaroğlu’nun kimi hedef aldığını tek tek açıkladı.

DEM Parti’nin Meclis Başkanı adayı Cengiz Çandar oldu

Parti, adaylık başvurusunu Meclis Başkanlık Sekreterliği’ne sundu

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Kiev yolculuğuna başladı: Zırhlı trenle Polonya’dan yola çıktı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ukrayna ziyareti için Polonya’dan trenle Kiev’e hareket etti. Bakan Fidan’ın, yaklaşık 10 saatlik yolculuktan sonra Kiev’e ulaşması bekleniyor.

Jandarmadan düzensiz göçmen operasyonu

Edirne’de jandarmadan kaçmaya çalışan 2 araçta 13 düzensiz göçmen yakalandı.