Şirketler için kritik karar: Enflasyon düzeltmesi 2025’in sonuna kadar ertelendi

Tebliğde yer alan ifadeye göre, Vergi Usul Kanunu’nun mükerrer 298. maddesi kapsamında alınan bu karar doğrultusunda, 2025 yılının Mart, Haziran ve Eylül aylarında geçici vergi dönemleri için mali tablolar enflasyon düzeltmesine tabi tutulmayacak. Ancak, 2024 yılı hesap döneminin sonuna ait bilançolar için enflasyon düzeltmesi uygulaması devam edecek.

Yeni düzenleme, bilanço esasına göre defter tutan ve enflasyon düzeltmesi kapsamına giren tüm mükellefleri ilgilendiriyor. Bununla birlikte, işlenmiş altın ve gümüş alım-satımı veya üretimiyle uğraşan mükellefler, enflasyon düzeltmesi yapmaya devam edecek.

Bu erteleme ile şirketlerin mali tablolarının geçici vergi dönemlerinde enflasyon düzeltmesine tabi tutulmasının önüne geçilirken, yıl sonu bilançolarında düzenlemenin devam edeceği vurgulanıyor.

‘Enflasyon düzeltmesi’ni erteleyen Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği şöyle:

Related Posts

Emtia piyasasında tarife belirsizliği

Emtia piyasasında geçen ay ABD’nin tarifelerine ilişkin belirsizliklerle satış baskısı hakim olurken rekor tazeleyen altın pozitif ayrışan az sayıda ürün arasında yer aldı.

SPK’dan kripto varlık platformlarına yönelik “rezerv kanıtı” düzenlemesi

SPK’dan kripto varlık platformlarına yönelik “rezerv kanıtı” düzenlemesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan MÜSİAD’da konuşuyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen MÜSİAD 28. Olağan Genel Kurulunda konuşuyor.

MÜSİAD Genel Başkanlığına Burhan Özdemir seçildi

MÜSİAD Genel Başkanlığına Burhan Özdemir seçildi

Fiyatı bin lirayı geçti: Zirai don vurgunu!

Geçtiğimiz haftalarda yaşanan son zamanların en büyük zirai don olayından sonra fırsatçı tüccarlar harekete geçti. Geçen yılın mahsül ürünlerini ve stokta tuttukları ürünlerin fiyatları son 1 ay içerisinde 2 katına çıktı. Özellikle bu ürünler şöyle …

Ekrem İmamoğlu’na yönelik operasyonların kaybı sürüyor: Hazine’nin faiz ödemelerinde şok artış!

Hazine’nin faiz ödemeleri, nisan ayında önemli bir artış gösterdi. Ekonomistler, bu artışı Türkiye’nin mali yükümlülükleri ve döviz rezervlerindeki düşüşle ilişkilendiriyor. Bu gelişmeler, ekonomik istikrar üzerinde yeni bir baskı oluşturabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir