Adıyaman’da eğitimcilerden çağrı: Ücretsiz okul yemekleri bir hak, lütuf değil

Adıyaman’da Eğitimciler ve STK’lar, Ücretsiz Okul Yemeği İçin Mücadele Ediyor

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), “okullarda bir öğün ücretsiz yemek” talebine sürekli kaynak yok gerekçesiyle duyarsız kalırken, Adıyaman’da eğitimciler ve sivil toplum kuruluşları bu hakkın sağlanması için mücadeleyi büyütüyor.

Ekonomik kriz ve depremin etkisiyle zor günler geçiren çocuklar için Adıyaman’da “Okul Yemeği Koalisyonu” oluşturuldu. Eğitim-Sen Adıyaman Şubesi, Çocuk Hakları Merkezi, SES Adıyaman Şubesi, Adıyaman Kent Konseyi, Tarım Orman-Sen Adıyaman Temsilciliği ve Adıyaman Aile Hekimleri Derneği’nin yer aldığı ortak açıklamada, ücretsiz yemek programlarının temel bir hak olduğu vurgulandı.

Adıyaman Tabip Odası Başkanı Dr. Erdal Yavuz, yapılan sağlık taramalarında çocuklarda yüksek oranda gelişim problemleri tespit edildiğini açıklarken, ücretsiz yemek programlarının yanı sıra Beslenme Genel Müdürlüğü kurulması ve yeterli yemekhane ile merkezi mutfakların inşa edilmesi gerektiğini belirtti.

Okul yemeği programları için yeterli bütçe ayrılması, yemekhanelerin oluşturulması, merkezi mutfakların kurulması ve içme suyunun temin edilmesi talepleriyle koalisyon, çocukların beslenme ihtiyacını karşılamayı hedefliyor. Bu adımların atılmasıyla Adıyaman’daki çocukların sağlıklı bir geleceğe daha iyi adım atabileceği bekleniyor.

Related Posts

Spor Her Yerde Etkinliği Kütahya’da Gerçekleşti

Kütahya’da ‘5 Vakit Namaz, 1 Vakit Spor’ projesi kapsamında 350 öğrenci spor etkinliğinde buluştu.

Kamyon Devrildi: Sürücü Hayatını Kaybetti

Tekirdağ’da sebze yüklü kamyonun devrilmesi sonucu sürücü öldü, 2 kişi yaralandı.

Okyanusta gizemli sınır: Denizanaları geçemiyor

Arktik Okyanusu’ndaki denizanası türlerinin seyrettikleri rotaları inceleyen bilim insanları, bu canlıların “bilinmeyen bir sınıra sahip olabileceğini” ortaya çıkardı.

Dadaşca Düşünce Platformu’ndan Erzurum’a ASELSAN Teknik Lisesi Çağrısı

Dadaşca Düşünce Platformu, Türkiye’nin yerli savunma sanayisinin geleceği için Erzurum’da ASELSAN tarafından açılan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin bir benzerinin kurulmasını talep etti. Platform, Erzurum’un stratejik konumu ve genç nüfusu ile savunma teknolojileri eğitimi için ideal bir merkez olduğunu vurguladı.

Gaziantep FK Başkanı Yılmaz’dan Türk hakemlere destek

Gaziantep FK Başkanı Memik Yılmaz, Türk hakemlerinden yana olduklarını belirterek, yeni sezonda beklentilerinin yüksek olduğunu söyledi.

Türkiye büyük bir değerini kaybetti

Tarihi Kentler Birliği’nin kurucularından ve Onursal Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen vefat etti.