DİSKİ 8 ayda 79 bin 677 metre yeni içme suyu hattı döşedi

Diyarbakır’da DİSKİ’den Altyapı ve İçme Suyu Hatlarına Yatırım

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, su kaynaklarının azalması ve iklim değişikliği tehlikesine karşı kentte su tasarrufu bilincini artırmaya yönelik projelerle hizmet vermeye devam ediyor.

Kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarında modernizasyon çalışmalarını sürdüren DİSKİ, kent genelinde içme suyu ve atık su hattı döşeme çalışmalarını da hızlandırdı. Kent merkezinde 26 bin 32 metre, kırsal ilçelerde ise 53 bin 645 metre içme suyu hattı döşendi. Ayrıca kent merkezinde 3 bin 650 metre atık su hattı yapılırken, 13 kırsal ilçede 12 bin 285 metre atık su hattı oluşturuldu. Böylece toplamda 79 bin 677 metre yeni içme suyu hattı ve 15 bin 935 metre yeni atık su hattı döşendi.

Köprülü Kavşaktaki Altyapı Sorunu Çözüldü

DİSKİ Genel Müdürlüğü, Şanlıurfa karayolundaki Kadın Doğum Hastanesi Köprülü Kavşak’ta yaşanan su birikimlerine neden olan altyapı sorununu çözüme kavuşturdu. Çalışma kapsamında bin 713 metre betonarme boru, 34 muayene bacası, 135 yağmur suyu ızgarası, bin 275 metre yağmursuyu bağlantısı ve 34 sfero döküm pik kapak yapıldı.

Mevcut Altyapıdaki Arızalar Onarıldı

Kent genelinde oluşan kanalizasyon ve içme suyu hatlarındaki arızalara hızlı müdahale edilerek toplamda 9 bin 486 metre içme suyu ve 4 bin 321 metre kanalizasyon arızası giderildi. Ayrıca 241 bin 613 metre kanalizasyon ve yağmur suyu şebekesi temizlendi.

Related Posts

Hollanda’da Rotterdam Erasmus Üniversitesi 3 İsrailli üniversiteyle işbirliğini dondurdu

Hollanda’nın Rotterdam Erasmus Üniversitesi (EUR), İsrail’deki 3 üniversiteyle kurumsal işbirliğini dondurduğunu açıkladı.Üniversite yönetiminden yapılan açıklamada, İsrailli Bar-Ilan, Kudüs İbrani ve Hayfa üniversiteleri ile değişim programlarının askıya alındığı ve yeni araştırma işbirliklerinin başlatılmayacağı bildirildi.

Gazze’de kan durmuyor: Ölü sayısı 54 bini aştı! (5 Haziran 2025)

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı’nın yazılı açıklamasında, İsrail’in devam eden saldırılarında yaşanan can kayıpları ve yaralanmalara dair güncel bilgiler aktarıldı. Son 24 saatte Gazze’deki hastanelere 70 cenaze ve 189 yaralı ulaştırıldığı …

CHP kurultay iddianamesi ağır ceza mahkemesine gönderildi

Ankara 26.Asliye Ceza Mahkemesi, CHP kurultayına ilişkin açılan iddianameyi, rüşvet suçunu oluşturduğu iddiasıyla görevsizlik kararı vererek ağır ceza mahkemesine gönderdi.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı üç ildeki 8 taşınmazı satacak

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Aydın, Antalya ve Muş’taki 8 taşınmazı “satış” yöntemiyle özelleştirecek.

Şırnak’ta deprem

Şırnak’ın İdil ilçesinde 3.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

MEB açıkladı: LGS sınav giriş bilgileri erişime açıldı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında 15 Haziran Pazar günü yapılacak merkezi sınavın giriş bilgilerinin yayımladığı duyuruldu.