Tatlı düşkünlüğü ile depresyon arasındaki bağlantı ortaya çıktı

Yapay Zeka Destekli Analizle Şekerli Gıdaların Sağlık Üzerindeki Etkisi İncelendi

Bilim insanları, yapılan yapay zeka destekli detaylı bir analiz sonucunda katılımcıları üç farklı beslenme grubuna ayırdı. Bu gruplar arasındaki biyolojik farklılıklar, kan örneklerinin incelenmesiyle ortaya çıkarıldı. Sağlıklı beslenenler, her tür gıdayı tüketenler ve ağırlıklı olarak şekerli gıdaları tüketenler arasındaki bu farklılıklar araştırmacılar tarafından detaylı bir şekilde ele alındı.

Yapılan analizler sonucunda, şeker tüketimiyle ilişkili olarak vücuttaki protein ve metabolitlerde önemli değişiklikler tespit edildi. Özellikle şekerli gıdalarla beslenen grupta, depresyonla ilişkili biyolojik işaretler daha belirgin bir şekilde gözlemlendi. Bu değişiklikler, enfeksiyonlarla mücadeleden sindirime kadar birçok hayati süreçte rol oynamaktadır.

Çalışmanın liderliğini yapan Surrey Üniversitesi’nden Prof. Nophar Geifman, elde edilen bulguların özellikle işlenmiş şeker içeren gıdaların ruh sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çektiğini belirtti. Araştırmanın sonuçları, şekerli gıdaların depresyon riskini artırmakla kalmayıp aynı zamanda aşırı tüketiminin diyabet ve kalp hastalığı gibi ciddi sağlık sorunlarının riskini de önemli ölçüde artırdığını göstermektedir.

Related Posts

El, Ayak ve Ağız Hastalığı Aile İçinde Yayılabilir!

El, ayak ve ağız hastalıklarının aile içinde hızla yayılabileceğine dikkat çeken uzmanlar, ebeveynlere uyarılarda bulundu. 

Uzmanlardan “anoreksiya” uyarısı: Sosyal medya bağımlılığı ve popülerlik albenisi, gençleri sürüklüyor

Uzmanlardan “anoreksiya” uyarısı: Sosyal medya bağımlılığı ve popülerlik albenisi, gençleri sürüklüyor

Hem şekerli hem faydalı: Dondurmanın şaşırtıcı etkisi

Yaz aylarının vazgeçilmezi olan dondurma, serinletici tadıyla küçük büyük herkesin favori lezzetleri arasında yer alıyor. Ancak bu tatlı kaçamağın sağlık üzerindeki etkileri, yıllardır tartışma konusu. “Şekerli olduğu için zararlı” düşüncesi olsa da uzmanlar tersini söylüyor.

Fibromiyalji ile Yaşam Nasıl Olmalı ? 

Uzmanlar, 12 Mayıs Fibromiyalji Farkındalık Günü’nde, görünmeyen ağrıların yaşam kalitesine olan etkisine dikkat çekiyor.

İstanbul’daki gıdalarda yüksek pestisit çıkması ne anlama geliyor?

Greenpeace Türkiye’nin bu yıl yayımladığı “Pestisitler ve Çocuklar” raporuna göre, İstanbul’da satılan 14 farklı sebze ve meyvede sağlığı tehdit edebilecek düzeyde pestisit kalıntısı tespit edildi.

Sayı 4 milyonun üzerinde: ‘Sessiz sessiz’ ölüyorlar

Uzmanlar, medyanın kronik solunum yolu hastalıklarına yeterince dikkat çekmediğini vurgularken, bu hastalıkların küresel düzeyde en ölümcül üçüncü neden olduğuna dikkat çekiyor. Astım ve KOAH, her yıl toplamda 4,1 milyon kişinin hayatına mal oluyor.