CHP’li Özdağ: Bu asgari ücret, milyonlarca işçinin ve çalışanın sefalete mahkum edilmesidir

CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ: “2025 Asgari Ücreti İnsanlık Dışı”

CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ, 2025 yılı için belirlenen asgari ücrete sert tepki gösterdi. Özdağ, “Sokaktaki enflasyon yüzde 80, TÜİK enflasyonu yüzde 47, asgari ücretteki artış yüzde 30. Bu asgari ücret, milyonlarca işçinin ve çalışanın sefalete mahkum edilmesidir. 2025’in tümü için 22 bin liralık bir asgari ücret asla kabul edilemez” dedi.

Samsun’da düzenlenen basın toplantısına CHP Samsun Milletvekili Murat Çan, partililer ve vatandaşlar da katıldı. Özdağ, “TÜİK’in hayal enflasyonunun bile altında kalan bu asgari ücret ile yaşamaya çalışan milyonlar için adalet yok ama sefalet çok. 2025 bütçesi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde iktidar bloğunun parmak çoğunluğuyla onaylandı. Asgari ücretin satın alma gücündeki yıllık gerileme 7 bin lira, 2025 yılı için yapılan artış ise 5 bin 100 lira. Bu vicdansızlıktır, halkla alay etmektir” şeklinde konuştu.

Özdağ, “CHP olarak mücadelemiz, insanca yaşayabilecek bir düzeni kurmaktır. Asgari ücret bir açlık, tokluk ücreti değil, onurlu yaşam ve geçim ücreti olmalıdır. Samsun’da kişi başı yıllık ortalama gelir, Türkiye ortalamasının yüzde otuz altındadır. Ücretli çalışanların yaklaşık yüzde 53’ü asgari ücretlidir. Bu asgari ücret ile sadece ücretli çalışanlarımız değil, yaklaşık 40 bin esnafımız için de yıkım ücretidir” ifadelerini kullandı.

Özdağ, “Bugün Türkiye’de karşı karşıya olduğumuz tablo, iktidarın emekçilere hayatı zorlaştırdığı bir gerçeği yansıtıyor. Sefalet ücretiyle olmaz diyen herkesi yirmi sekiz Aralık Cumartesi günü Ankara Tandoğan Meydanı’nda düzenlenecek yurttaş birlikteliğine destek olmaya çağırıyoruz. Bu mücadelede kimseyi geride bırakmayacağız” dedi.

Related Posts

Dadaşca Düşünce Platformu’ndan Erzurum’a ASELSAN Teknik Lisesi Çağrısı

Dadaşca Düşünce Platformu, Türkiye’nin yerli savunma sanayisinin geleceği için Erzurum’da ASELSAN tarafından açılan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin bir benzerinin kurulmasını talep etti. Platform, Erzurum’un stratejik konumu ve genç nüfusu ile savunma teknolojileri eğitimi için ideal bir merkez olduğunu vurguladı.

Gaziantep FK Başkanı Yılmaz’dan Türk hakemlere destek

Gaziantep FK Başkanı Memik Yılmaz, Türk hakemlerinden yana olduklarını belirterek, yeni sezonda beklentilerinin yüksek olduğunu söyledi.

Türkiye büyük bir değerini kaybetti

Tarihi Kentler Birliği’nin kurucularından ve Onursal Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen vefat etti.

Bitlis’te Tilki Paniği

Tatvan’da bir tilkinin site bahçesine girmesi mahalle sakinlerinde kısa süreli paniğe yol açtı.

Namazını bozdu, yüksekten düşen çocuğu havada yakaladı

Çorum’da bir cami imamı, yaklaşık 1 metre yükseklikten düşen çocuğu, namazını bozarak havada yakaladı.

Eski milletvekili Suat Binici hayatını kaybetti

23. Dönem CHP Samsun Milletvekili Suat Binici, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.