Kemikleri gençleştirip güç veriyor! İster çorbasını ister sarmasını yapın, doğal şifa

Kemikleri Güçlendirip Gençleştiriyor: Kara Lahana Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Güçlü ve genç kemiklere sahip olmanın sırrı kara lahanada gizli! Kara lahana, kalsiyum, magnezyum ve K vitamini gibi kemik sağlığı için önemli olan bileşenler açısından oldukça zengin bir sebzedir. Bu nedenle düzenli olarak tüketmek ve öğünlerinize dahil etmek, sağlığınızı desteklemenin harika bir yoludur. Ayrıca, kara lahana ile sarmalardan corbalara, salatalardan kavurmalara kadar pek çok farklı yemek hazırlayabilirsiniz.

Vitamin Deposu

Kara lahana, turpgiller familyasından gelen bir sebzedir. K vitamini, C vitamini, A vitamini, kalsiyum ve demir gibi besin öğeleri bakımından zengin bir doğal kaynaktır. Bu yüzden sofralarınızda ona yer vermek sağlığınız için oldukça faydalı olacaktır.

270 mg Kalsiyum İçerir

Kara lahana, kemiklerin güçlenmesi için gerekli olan kalsiyum, K vitamini ve potasyum açısından zengindir. Bir su bardağı haşlanmış kara lahana, yaklaşık olarak 270 miligram kalsiyum, 800 mikrogram K vitamini ve 222 miligram potasyum içerir. Bu muhteşem sebzeyi sofralarınızdan eksik etmeyin!

Doğal İltihap Giderici

Kara lahana, antioksidanlar açısından oldukça zengindir. Vücudunuzdaki serbest radikallerin neden olduğu oksidatif stresi en aza indirerek sağlığınızı korur. Ayrıca, iltihaplanmayı kontrol altına alır ve kemik sağlığınıza olumlu etkiler sağlar.

  • Lif Açısından Zengin

    Bir fincan pişmiş kara lahana yaklaşık 8 gram lif içerir. Sindirim sisteminizin düzgün çalışmasını sağlarken tok hissetmenize yardımcı olur. Ayrıca, sindirimi yavaşlatıp besinlerin daha verimli emilimini sağlar.

Kara Lahana Nasıl Tüketilmeli?

Kara lahanayı haşlamak veya buharda pişirmek, besin değerlerinin korunmasını sağlar. Bu yolla en fazla faydayı sağlayabilir ve sağlıklı bir şekilde beslenebilirsiniz. Ancak, her şeyde olduğu gibi kara lahanayı da dengeli bir şekilde tüketmek önemlidir.

Related Posts

Vücudun görünmez savaşçısı: Arginin

Kalbi koruyor, cildi yeniliyor, hormonları dengeliyor… Proteinlerin yıkımıyla sentezlenen arginin, bağışıklık sistemini destekleyerek adeta vücuda kalkan oluyor. Dr. Yunus Kayalar, bu amino asidin nohuttan tavuğa, fındıktan yumurtaya pek çok besinde yer aldığını söylüyor.

Herkes böyle uyuyor ama kimse yaptığı hatayı bilmiyor

Yanlış yastık seçimi geceleri sık uyanmaya, boyun ağrılarına ve yorgunluğa yol açabiliyor. Uzmanlar, vücut yapınıza ve uyku pozisyonunuza uygun doğru yastığı seçmenin, kaliteli bir uyku için ilk adım olduğuna dikkat çekti.

Dişlerinizi fırçalarken gördüğünüz kırmızılık, haftalarınızı mahvedebilir

Dişlerinizi fırçalarken fırça kıllarında ya da lavaboda beliren hafif bir kırmızılık, çoğu zaman önemsenmeden geçiliyor. Ancak uzmanlar, bu küçük belirtinin ağız sağlığı açısından ciddi bir tehlikenin habercisi olabileceği konusunda uyarıyor.

Benlerinizi tek tek kontrol edin: Az fark edilen işaretler risk oluşturuyor

Cilt kanserlerinin en ölümcül türlerinden biri olan melanom, erken fark edilmediğinde hayati risk oluşturuyor. Londra Üniversitesi Koleji Hastanesi’nde görevli dermatolog Dr. Conal Perrett, melanomun genellikle bilinen belirtilerinin yanı sıra daha az fark edilen bazı işaretlere de dikkat çekiyor.

Türk Toraks Derneği’nin 28. Yıllık Kongresi

Türk Toraks Derneği’nin 28. Yıllık Kongresi’nde ‘Çevresel Kirlilik’ , ‘Göçler’ , ‘Küresel Isınma’ masaya yatırılacak

Bağcılar Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi Açıldı

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, İstanbul’da, Bağcılar Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Açılış Töreni’ne katıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir