Adaletsizliğe alışmak

Genç Hukukçuların İntiharlarına Dair Endişe Verici Gelişmeler

Geçtiğimiz hafta üç genç hukukçunun intiharıyla sarsıldık. Avukat Mert Akdoğan ve savcı adayı Mithat Can Yalman’ın yaşamlarına son vermelerinin ardından, Avukat Mustafa Çoban’ın da intihar haberini aldık. Ayrıca Samsun’da bir kadın avukatın intihar etme teşebbüsünde bulunduğu bilgisi geldi. Görünüşe göre hukuk camiasında art arda yaşanan bu üzücü olaylar dikkat çekici boyutlara ulaşmış durumda.

30 yaşındaki savcı adayı Mithat Can Yalman’ın intiharından önce yaptığı açıklamalar, içinden geçtiği sıkıntılı durumu gözler önüne seriyor. Paylaşımlarında, kendisiyle ilgilenen koordinatör hakim ve mentor savcı tarafından baskı altında hissettiğini ve tehdit edildiğini dile getiriyordu.

Yaşanan gelişmeler üzerine Adana Cumhuriyet Başsavcısı Bilal Gümüş ve Adana Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Ali Çolak’la yapılan görüşmeler, konunun ciddiyetini ortaya koymaktadır.

Savcı adayının intiharının ardından ortaya çıkan bilgiler ise oldukça ilginç. Yalman’ın yaşadığı sorunları X platformunda bağımsız gazetecilerle paylaştığı bilinmekte. Ankara Kuşu, şüpheli durumlara ilişkin detaylar yayınlamaktan kaçındığını belirtirken, Mücahit Birinci ise savcı adayının psikolojik sorunları ve ilaç kullanımı hakkında bilgi veriyor.

Görünen o ki genç hukukçular, kurumların denetimi altında yaşadıkları sorunları çözmekte zorlanınca çareyi “kişilerde” aramış durumda. Artık, meslektaşlarının ve çevrelerindeki kişilerin desteğiyle çözüm bulmayı umut ediyorlar.

Hukuk camiasındaki bu üzücü gelişmeler ve yaşanan intiharlar, gelecek adına endişe verici bir tablo oluşturuyor. Genç hukukçuların karşılaştığı zorluklar ve baskılar, sektörde önemli bir sorun olarak karşımıza çıkıyor. Mevcut durumu değerlendirerek, geleceğe dair doğru adımlar atmamız gerektiği açıktır.

Related Posts

Sosyal medya ünlüsünden skandal paylaşım: Alevlerin önünde poz verdi, sosyal medya birbirine girdi

Türkiye’de devam eden orman yangınlarıyla mücadele sürerken, bir sosyal medya fenomeninin yangın alanı önünde poz vermesi büyük tepki çekti. Fenomenin açıklamaları ise tepkileri daha da artırdı.

Bolu ve Düzce belediye başkanları sosyal medyadan birbirine girdi!

Düzce Belediye Başkanı, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın Düzce hakkındaki açıklamalarına “dönek” diyerek karşılık verdi.

Taliban hükümetini resmen tanıyan ilk ülke Rusya oldu

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Afganistan Özel Temsilcisi Zamir Kabulov, 15 Ağustos 2021’de meydana gelen yönetim değişikliği sonrası kurulan Afganistan yönetimini resmen tanıdıklarını bildirdi.

İran’dan dönerken Gazze’yi vurdular

İşgalci İsrail ordusuna ait savaş uçaklarının, 13 Haziran’da İran’daki hedeflere yönelik düzenlediği bombardımanlardan dönerken, kalan mühimmatları “İsraf olmasın” diyerek Gazze’ye attığı bildirildi.

İsrail yine insani yardım almak için bekleyen Filistinlileri vurdu: 16 Ölü 90 yaralı

İsrail ordusu, Han Yunus kentinin güneyinde düzenlediği saldırıda insani yardım almak için bekleyen sivilleri vurdu. Gerçekleşen saldırıda 16 sivil hayatını kaybederken 90 sivil yaralandı.

Rusya’dan askerlik şubesine saldırı: 2 ölü, 11 yaralı

Rusya’nın Ukrayna’nın Poltava şehrindeki bir asker alım ofisine insansız hava araçlarıyla (İHA) düzenlediği saldırıda 2 kişi öldü, 11 kişi yaralandı.