Eski Yunanistan başbakanı Kostas Simitis hayatını kaybetti

Kostas Simitis’ten Üzücü Haber: Eski Başbakan Hayatını Kaybetti

Yunanistan’ın eski Başbakanı Kostas Simitis, bu sabah saatlerinde Atina yakınlarındaki Korint kentindeki evinde fenalaştı. 1996-2004 yılları arasında PASOK Genel Başkanı olan ve 18 Ocak 1996 ile 10 Mart 2004 tarihleri arasında Yunanistan Başbakanılık görevini yürüten Simitis, çağrılan ambulans ile kaldırıldığı Corinth Hastanesi’nde saat 07.50’de yaşamını yitirdi.

PASOK Başkanı Nikos Androulakis, Simitis’in eşi Dafni Simiti’yi arayarak başsağlığı dileklerini iletti. Simitis’in cenaze töreni henüz açıklanmadı.

Kostas Simitis Kimdir?

1974’te Cunta’nın devrilmesinden sonra Panhelenik Sosyalist Hareket’in (PASOK) kurucularından biri olan Kostas Simitis, partisi iktidara geldiğinde çeşitli bakanlık görevlerinde bulundu. 18 Ocak 1996’da PASOK Parlamento Grubu’nun oylaması sonrasında Andreas Papandreu’nun yerine Başbakan oldu. Yunan ekonomisinin ekonomik reformu ve Yunan toplumunun “güçlü” Avrupa ile sosyal yakınlaşması ana hedefiyle “modernleştirici” güç kutbunu temsil ediyordu.

30 Haziran 1996’da, Andreas Papandreou’nun ölümünden birkaç gün sonra Simitis, PASOK’un başkanı seçildi. Partinin 4. Kongresinde Eylül 1996 ve Nisan 2000 seçimlerini kazandıktan sonra yeniden başbakan seçildi. Avrupa Birliği politikalarına uygun olarak ekonomik istikrarı hedefleyen Simitis, aynı zamanda büyük Yunan kamu sektörünün kademeli olarak özelleştirilmesiyle birlikte ılımlı bir dış politikayı destekledi. Ülkenin Avrupa entegrasyonuna giden yolunu destekleyerek partinin söylemini radikallikten arındırdı.

Related Posts

İstanbul’da bazı metro durakları kapatıldı!

İstanbul Valiliği Taksim ve Şişhane ve Taksim-Kabataş Füniküler hattının yolcu alımınına kapattı.

Kılıçdaroğlu ‘kurultay davası’ sonrası sessizliğini bozdu

CHP 38. Olağan Kurultayı’nın iptali istemiyle açılan davanın duruşması bugün görüldü. Davadan çıkan karara göre duruşma 8 Eylül’e ertelendi. Eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, ertelenen dava sonrası sessizliğini sosyal medyadan bozdu…

‘Kurultay davası’ ertelendi… CHP’den ilk açıklama: ‘Şizofrenik bir dilekçeyle dava açılıyor, hemen reddedilmeliydi!’

Son dakika haberi… CHP’nin kurultay davası 8 Eylül’e ertelendi. Gelişmenin ardından kameralar karşısına geçen CHP’li Ali Mahir Başarır, “Biz Türkiye’nin gündemi ile ilgilenmeye devam edeceğiz. Bu dava hemen reddedilmeliydi” dedi.

CHP’li Bağcıoğlu’ndan orman yangınları açıklaması

Yaz ayının etkisini göstermesiyle beraber, yurt genelinde etkili olan yangınlara ilişkin yazılı bir açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, “TSK’nın sahip olduğu kapasite daha etkili bir şekilde sistemin içine entegre edilmelidir. Bu sayede sorumlulukların netleştiği, inisiyatifin kaybolmadığı, daha güçlü bir müdahale mekanizması oluşturulabilir” dedi.

Cemil Tugay’dan kurultay mesajı: ‘Siyasi Partiler Kanunu açık’

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ve 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptali istemiyle açılan davaya ilişkin, “Siyasi Partiler Kanunu açıktır, seçim mevzuatı ortadadır. Bu tür bir tartışmanın olması kabul edilebilir değildir, meşru değildir, hukuki değildir” ifadelerini kullandı.

AKP’li eski başkandan ‘sanayi’ eleştirisi… Sanayi büyük darbe yiyor

2009-2014 yılları arasında Gaziantep Özel İdaresi AKP Meclis Başkanlığı görevini yürüten Menderes Karaduman, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) yaşadığı sorunlara dikkat çekti. Karaduman, “300-400 işçi çalıştıran sanayici bile isyan ediyor. Ben bu kadar istihdam sağlarken, öbürü sanayideki dükkândan benden çok kazanıyor diyerek şevklerini kaybediyorlar. Kısacası Gaziantep OSB kan kaybediyor” dedi.